Συνάντηση Λάμπρου Μίχου με τις διευθύνσεις των σχολείων της πόλης μας

.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στο δημοτικό κατάστημα συνάντηση του Δημάρχου κ. Μίχου με τις διευθύνσεις όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και  των νηπιαγωγείων της πόλης μας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την επόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Στη συζήτηση που είχε πολλά θέματα, κυριάρχησαν τέσσερα.

  1. Το θέμα των εργασιών συντήρησης και επισκευών των σχολικών κτηρίων.
  2. Το θέμα της κατάργησης των σχολικών επιτροπών και του τρόπου κάλυψης των αναγκών των σχολείων.
  3. Το ζήτημα φύλαξης των σχολικών κτηρίων από βανδαλισμούς και εμπρησμούς.
  4. Το ζήτημα κατάργησης τμημάτων σε σχολεία της πόλης μας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν πολλά που αφορούσαν τα παραπάνω και άλλα θέματα.

Για το θέμα των επισκευών στα σχολεία η διοίκηση του δήμου ενημέρωσε πως έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε αυτά και εάν υπάρχουν κάποιες μικρές εκκρεμότητες, σύντομα θα αντιμετωπιστούν.

Για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών ειπώθηκε πως θα γίνει προσπάθεια το κενό που δημιουργείται, να καλυφθεί από το δήμο, όπως προβλέπεται άλλωστε, χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στη λειτουργία των σχολείων, ενώ ο δήμος θα είναι θετικός σε αιτήματα των διευθύνσεών τους.

Για το θέμα της φύλαξης και προστασίας των σχολικών κτηρίων υπήρξε μεγάλος  διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων, αφού είναι πολύ πρόσφατος ο εμπρησμός στο 2ο Λύκειο. Προτάθηκε από τους συνομιλητές η φύλαξη αυτών με φύλακες και από άλλους η τοποθέτηση καμερών, που θα λειτουργούν μετά το πέρας των μαθημάτων στους χώρους. Για το θέμα αυτό δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο – ανακοινώσιμο από πλευράς δήμου, αλλά ήταν διάχυτος ο προβληματισμός για το συγκεκριμένο ζήτημα και αναμένεται να παρθούν μέτρα.

Όσον αφορά το θέμα κατάργησης τμημάτων σε σχολεία της πόλης μας, η διοίκηση του δήμου ενημέρωσε για την άμεση αντίδρασή της αυθημερόν (9 Αυγούστου) με το που έγινε γνωστή η πρόθεση για μείωσή τους και είναι σε ετοιμότητα να κινηθεί εάν χρειαστεί δυναμικά.

Σημειώνουμε πως απόψε τα μεσάνυκτα (5/9/2024) λήγει η προθεσμία επανεγγραφής μαθητών στα σχολεία και εάν πραγματοποιηθούν αρκετές από αυτές, ίσως η κατάργηση τμημάτων να μην εφαρμοστεί.