Ελλάδα: Στο top 5 με τους πιο φιλικούς ανθρώπους παγκοσμίως

.
Η εταιρεία Remitly αποφάσισε να ανακαλύψει τις πιο φιλικές και φιλόξενες χώρες του πλανήτη. Ανάμεσα σε αυτές, και μάλιστα πολύ ψηλά στη λίστα, είναι και η Ελλάδα.

Για την έρευνα της, χρησιμοποίησε το πρόγραμμα Prolific, επέλεξε 3.000 συμμετέχοντας από 27 χώρες και τους βαθμολόγησε, έχοντας ως βάση ερωτήσεις που βασίζονταν στα 5 μεγάλα τεστ προσωπικότητας. Η κάθε απάντηση είχε σκορ από το 1 έως το 30 και όσο μεγαλύτερη βαθμολογία έπαιρναν οι συμμετέχοντες τόσο πιο φιλικοί θεωρούνταν.

Μετά την ολοκλήρωση του τεστ, η Ελλάδα κατέλαβε την δεύτερη θέση με βαθμολογία 33.71 στα 40. Την πρωτιά κατέλαβε η Νότια Αφρική, με βαθμολογία 34.63 στα 40. «Οι άνθρωποι στη Νότια Αφρική είναι ζεστοί, φιλόξενοι, κοινωνικοί, βοηθώντας τους τουρίστες και κάνοντάς τους να αισθάνονται άνετα» έγραφε η αναφορά της Remitly.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Κροατία με βαθμολογία «φιλικότητας» 3.5, ενώ την πρώτη 5αδα ολοκλήρωσαν το Μεξικό και η Σουηδία.

«Η φιλικότητα και η φιλοξενία είναι ένα πολύ κρίσιμο χαρακτηριστικό στη ζωή, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που μετακομίζουν ή ταξιδεύουν σε μια νέα χώρα όπου μπορεί να αισθάνονται νευρικοί και μόνοι» τόνιζε η αναφορά της Remitly.

πηγή: Aftodioikisi.gr