Στόχος αδίστακτης συμμορίας έγινε το 2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας – Ανάστατη η σχολική κοινότητα

.

Άγνωστοι για την ώρα δράστες, που αναζητούνται από την αστυνομία προκάλεσαν πολλές καταστροφές στο 2ο Λύκειο της πόλης μας και προσπάθησαν με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς να τινάξουν τα ρολόγια της ΔΕΗ, κάτι που κυριολεκτικά θα προκαλούσε πυρκαγιά με πιθανότητα να καεί το σχολείο.

Κάποιο λάθος υπολογισμού των μελών της επικίνδυνης αντικοινωνικής ομάδας οδήγησαν τα σχέδιά τους στην αποτυχία και το κτίριο σώθηκε.

.

Ο καθηγητής βάρδιας που μπήκε στο σχολείο την Πέμπτη το πρωί βρέθηκε μπροστά σε μια θλιβερή εικόνα.

Κάλεσε την αστυνομία η οποία περισυνέλλεξε τα όποια στοιχεία υπήρχαν και πήρε κατάθεση από τον κ. Καθηγητή.

Η αστυνομία εκτιμά ότι αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που θα βρεθούν από τις έρευνες που διεξάγει, θα προχωρήσει στην ταυτοποίηση των δραστών και σε συλλήψεις.

.

Σημειώνουμε πως είναι το δεύτερο κρούσμα εμπρησμού σε δημοτική περιουσία, μόλις  σε τρεις ημέρες, καθώς προηγήθηκε ο πρόκληση φωτιάς της πέργκολας στο Άλσος Μητέρας και η καταστροφή της περίφραξης της παιδικής χαράς που βρίσκεται πλησίον αυτής.

.

Πρόκειται για  εγκληματική δράση κατά της κοινής περιουσίας των πολιτών της Αγίας Βαρβάρας και δεν πρέπει να περάσει ατιμώρητη.

Η είδηση περί εμπρησμού στο 2ο Λύκειο έχει αναστατώσει τη Σχολική Κοινότητα, όπως είναι φυσικό.

Ο δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος έχει καλέσει την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, τους διευθυντές των σχολείων της πόλης μας, για την καθιερωμένη πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου συνάντηση και το θέμα των πρόσφατων εμπρησμών και της ασφάλειας των μαθητών, όπως και της κτηριακής υποδομής, θα κυριαρχήσουν.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόταση για την φύλαξη των σχολείων και παρακολούθησης αυτών, τις ώρες που τα σχολεία είναι κλειστά, για να υπάρχει συνεχής έλεγχος των χώρων και των ατόμων που εισέρχονται σε αυτά, μετά τη λήξη των μαθημάτων και τα Σαββατοκύριακα.