Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Εύβοια – Αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής

.

Η δόνηση έγινε έντονα αισθητή στη βόρεια Εύβοια, στις Σποράδες, αλλά και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,5 ρίχτερ, έγινε στις 22.53 το βράδυ και είχε επίκεντρο 4 χιλιόμετρα από την Ιστιαία. Έγινε αισθητός και στην Αττική…

Ο σεισμός που έγινε στην Ιστιαία, ταρακούνησε το βράδυ της Δευτέρας (26/8/24) την πρωτεύουσα ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγο αργότερα έγιναν δυο μικροί μετασεισμοί έντασης 2,6 ρίχτερ και 1,8 ρίχτερ.

arthrou seismos

intensity 6Σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος γράφει: «Παραμένουμε ψύχραιμοι. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε δεδομένου ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία.  Ψυχραιμία!»

stigmiotypo othonis 2024 08 26 23.22.54

Λέκκας για το σεισμό των 4,5 ρίχτερ στην Ιστιαία που ταρακούνησε και την Αττική: «Μπορεί να δώσει και παραπάνω η περιοχή»

«Ο σεισμός έγινε ανατολικά της Ιστιαίας στην Ψαροπούλα. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι μία περιοχή με σεισμικότητα. Θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία» είπε στο newsit.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, για τον σεισμό που έγινε αισθητός και στην Αττική το βράδυ της Δευτέρας (26/8/24).

stigmiotypo othonis 2024 08 26 23.38.30

«Βέβαια μπορεί να δώσει και παραπάνω η περιοχήΕίναι κοντά στο ρήγμα που καταλήγει στον Σπερχειό ποταμό και θέλει λίγη προσοχή. Είναι μια απόληξη του ρήγματος της Ανατολίας. Μίλησα και με τον δήμαρχο και δεν έχει τίποτα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο» συμπλήρωσε ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Ιστιαία.

πηγή: ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;