Για να λυθεί το πρόβλημα της οδού Αγίας Μαρίνας χρειάζεται μεγάλο και δαπανηρό έργο…

.

Γράφαμε πρόσφατα σχετικά με την οδό Αγίας Μαρίνας, το κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται από το παρκάρισμα και στις δύο πλευρές του δρόμου και το αδιάβατο σε ορισμένα σημεία του πεζοδρομίου.

Τα χώματα από το πρανές του οικοπέδου συνεχώς πέφτουν κυρίως όταν βρέχει και όταν σπανίως ο δήμος μας καθαρίζει το πεζοδρόμιο, αυτό ξαναγεμίζει από νέα χώματα που κατολισθένουν σε αυτό.

Ο δρόμος ναι μεν ανήκει στο δήμο Αιγάλεω, αλλά το πεζοδρόμιο στην πλευρά του Ναού, ανήκει και είναι αρμοδιότητας και ευθύνης του δικού μας δήμου και οφείλει να το έχει καθαρό και ελεύθερο για τους πεζούς.

Παλαιότερα η κίνηση σε αυτό ήταν μικρή, αλλά από τότε που κατασκευάστηκε και λειτουργεί ο σταθμός ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, η κίνηση πεζών έχει πολλαπλασιαστεί και συνεχώς αυξάνεται.

Για να λυθεί πάντως το ζήτημα οριστικά πρέπει να αφαιρεθεί ο όγκος χωμάτων ο οποίος εξέχει από την οικοδομική γραμμή κατά 8 περίπου μέτρα, να χτιστεί τοιχίο αντιστήριξης για να σταματήσει η κατολίσθηση χωμάτων, αλλά να προστατευτούν και τα ακίνητα που υπάρχουν στο οικόπεδο.

Το παραπάνω έργο είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί, αλλά πολύ ακριβό στην εκτέλεσή του.

Ο δήμος πιθανών να απευθυνθεί στην Περιφέρεια για να το εντάξει στο πρόγραμμα έργων της και να το χρηματοδοτήσει, ή να βρει κάποια άλλη πηγή για να το στηρίξει οικονομικά, αφού όπως πληροφορηθήκαμε το έχει ήδη στα υπ΄ όψιν του.

Σημειώνουμε πως η μελλοντική ανάπτυξη του Νοσοκομείου απαιτεί εύκολη πρόσβαση σε αυτό και η οδός Αγίας Μαρίνας στη σημερινή της μορφή και καθεστώς, δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο και δεν αποκλείεται να υπάρξει και η αναγκαιότητα διαπλάτυνσής της, αφού προηγουμένως λυθούν και ορισμένα άλλα ζητήματα τυπικά και ουσιαστικά…

Πάντως έως να φτάσουμε στα παραπάνω, ας φροντίζει ο δήμος το πεζοδρόμιο να είναι βατό από τους πεζούς και να μην αναγκάζονται να προχωρούν στο οδόστρωμα…