Πολύτιμες οι ανοιχτές δεξαμενές του ΠΕΣΥΔΑΠ, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που απείλησε το όρος Αιγάλεω

.

Με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετωπίστηκε και η 5η φωτιά που ξέσπασε στο όρος Αιγάλεω, καθώς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ και δυνάμεις από τους δήμους Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας και Νίκαιας, βρέθηκαν γρήγορα στην περιοχή Δεξαμενής – Καραβά και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.

Κατά γενική ομολογία υπήρξαν πολύτιμες και καθοριστικές για την έκβαση της επιχείρησης, οι μεγάλες ανοιχτές δεξαμενές που έχει εγκαταστήσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ στο βουνό, για να ανεφοδιάζονται γρήγορα και με ασφάλεια τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Χωρίς να χρειάζεται να επιστρέφουν στην θάλασσα και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, τα ελικόπτερα έκαναν αλλεπάλληλες ρίψεις νερού που έπαιρναν από τις ανοιχτές δεξαμενές του ΠΕΣΥΔΑΠ, μέχρις ότου η φωτιά να ελεγχθεί πλήρως.

Τις επόμενες ημέρες ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα αναπληρώσει τις ποσότητες νερού που χρησιμοποιήθηκαν, ώστε οι 800 τόνοι νερού των δεξαμενών να παραμείνουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες, για όλο το επόμενο διάστημα ενός δύσκολου καλοκαιριού.

–  «Ευχαριστώ και συγχαίρω όσους συνέβαλαν και σήμερα για να κρατήσουμε ζωντανό το όρος Αιγάλεω. Όμως, η προσπάθεια δεν είναι σημερινή. Θυμίζω ότι οι μεγάλες ανοιχτές δεξαμενές για τα ελικόπτερα έγιναν πραγματικότητα με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, κάτι για το οποίο βοήθησε και συνεργάστηκε στενά με τον ΠΕΣΥΔΑΠ η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά  Σταυρούλα Αντωνάκου.

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης