Κάποιος ανόητος με περικεφαλαία έβαλε στην προτομή του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ, πηλήκιο

.

Κάποιος ανόητος με περικεφαλαία έβαλε στην προτομή του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ στον ομώνυμο πεζόδρομο, μπροστά στο 4ο Δημοτικό, ένα πηλήκιο.

Τις φωτογραφίες μας έστειλε συμπολίτισσά μας, από την περιοχή εκείνη.

Ο ηλίθιος που τόλμησε να γελοιοποιήσει τον σπουδαίο αυτόν Έλληνα, ας διαβάσει παρακάτω ένα σύντομο βιογραφικό του, μήπως και καταλάβει το μέγεθος της βλακείας του.

Ο Αντώνης Σαμαράκης παραμένει ένας από τους σημαντικότερους και δημοφιλέστερους Έλληνες πεζογράφους με μεγάλη διεθνή αναγνώριση.

Κορυφαία δημιουργία του κατά τους μελετητές του έργου του, ήταν  το μυθιστόρημα «Το Λάθος» (1965), το οποίο μεταφέρθηκε στην μικρή και μεγάλη οθόνη.

Συνολικά το έργο του ανήκει στην  νεοελληνική, μεταπολεμική πεζογραφία, που είχε ως κύριο στόχο την κοινωνική κριτική και την κοινωνική καταγγελία.

Μέσα από τα γραπτά του, φιλοδόξησε να γίνει «η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή», όπως είχε πει σε μια του από τις πολλές συνεντεύξεις που είχε δώσει.

Ο Αντώνης Σαμαράκης ήταν Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF (1989), είχε λάβει το Σταυρό του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών (1995) και το Κρατικό Βραβείο Τεχνών και Λογοτεχνίας (1995, Γαλλία).