Ι.Ν Προφήτου Ηλιού Αγ. Βαρβάρας: “Μας αξίωσε για μία ακόμη χρονιά ο Προφήτης Ηλίας, να τιμήσουμε την ιερά μνήμη του”

.
Μας αξίωσε για μία ακόμη χρονιά ο Προφήτης Ηλίας, να τιμήσουμε την ιερά μνήμη του. Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουλίου πανηγυρίσαμε της εις ουρανούς πυρφόρο ανάβαση του και παρ’ όλη τη ζέστη πολλοί πιστοί και προσκυνητές από γειτονικές περιοχές προσήλθαν ώστε να προσκυνήσουν την Χάρη του.
.
Ευχαριστίες πολλές σε όλους όσους βοήθησαν στον προγραμματισμό και συντονισμό της Πανηγύρεως. Στους καλούς ιερείς του ναού μας τον πατέρα Ζαχαρία και τον Πατέρα Αθανάσιο. Στους κυρίους και τις κυρίες της εκκλησιαστικής επιτροπής και της φιλοπτώχου, αδελφότητος, την νεοκόρο του ναού, αλλά και στους εθελοντές που εργάστηκαν με ζήλο και αγάπη ώστε όλα να είναι έτοιμα για την πανήγυρι.
.
Πολλά συγχαρητήρια στους ιεροψάλτες του ιερού μας ναού οι οποίοι μελωδικότατα και με κατάνυξη έψαλλαν.
.
Πολλές ευχαριστίες στους αδελφούς ιερείς από τις ενορίες της μητροπόλεως μας οι οποίοι τίμησαν τον Προφήτη αλλά και την ενορία μας. Με πρώτον τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Νικαίας κ.κ. ΑΛΕΞΙΟ ο οποίος τόσο την παραμονή στον Πανηγυρικό Εσπερινό όσο και ανήμερα στην Θεία Λειτουργία ήταν κοντά μας και ως στοργικός πατέρας ευλόγησε και προσευχήθηκε για όλους μας. Αλλά και τον Θεοφ. Επίσκοπο Ευρίπου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τον μεθέορτο εσπερινό και την περιφορά της Ιεράς Εικόνος και των αγίων Λειψάνων.
.
Ευχαριστίες και στον Δήμαρχο της πόλεως μας κ. Λάμπρο Μίχο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με επιμέλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκαν ώστε ο περιβάλλον χώρος του ναού να είναι όμορφος και περιποιημένος.
.
Ευχόμαστε ο Προφήτης Ηλίας να πρεσβεύει και να στέκει ακοίμητος φρουρός στην μικρή αυτή σε έκταση, αλλά μεγάλη σε πίστη ενορία του. Να χαρίζει δύναμη και υγεία σε όλους τους ενορίτες μας και σε όσους επικαλούνται τις πρεσβείες του.
.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ
.
Α.Μ.Κ.
.
Σημ: Σε επόμενες αναρτήσεις θα παραθέσουμε μερικές φωτοστιγμές από την ιερά πανήγυρι.