Βασίλης Γκιτάκος: “Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας – ψάρι, αλλά δεν του βγαίνει!”

.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας – ψάρι,

αλλά δεν του βγαίνει!

Όσο και αν προσπαθεί στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος να υπερασπιστεί, όπως υποστηρίζει, την σοβαρότητα και την ηθική του δημόσιου λόγου, όχι μόνο δεν το κάνει αλλά εμβαθύνει ακόμα περισσότερο τον πολιτικό και ηθικό ξεπεσμό της Δημοτικής Αρχής.

Όταν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση αλλά και όσοι παρακολουθούσαν «ζωντανά» τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω διαδικτύου, άκουσαν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου απευθυνόμενος στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας, να του λέει «αυτά που κάνετε είναι αλητεία, είναι ντροπή», ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας επικαλείται δήθεν το «ηχητικό ντοκουμέντο».

Στον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας προφανώς και δεν φτάνει η αποχώρηση δημοτικού συμβούλου της παράταξης του από τη συνεδρίαση, ο οποίος αποχώρησε επειδή ζήτησε από τον πρόεδρο να ανακαλέσει τη φράση του και να ζητήσει συγνώμη και εκείνος  δεν το έπραξε. Για τον λόγο αυτόν παραθέτουμε και το «ηχητικό ντοκουμέντο», χωρίς «πολιτική» συνοδεία, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Δήμαρχος.

Να ενημερώσουμε τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, ότι  δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αναπαράγουμε τα λόγια, τις θέσεις του και κυρίως την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει. Αντίθετα είμαστε υποχρεωμένοι και δεσμευμένοι στο λαό της Αγίας Βαρβάρας να αποκαλύπτουμε τι εκπροσωπεί και ποια πολιτική στηρίζει και εφαρμόζει.

Αυτό το ρόλο εξυπηρετούσε το υστερόγραφο της ανακοίνωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», γιατί στο κρεσέντο επαναστατικότητας και αγωνιστικότητας του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν ανέφερε ότι καταψήφισε το 2ο μνημόνιο και του στοίχισε τη διαγραφή του από τον κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, παρέλειψε επιμελώς να αναφέρει ότι πρώτα είχε ψηφίσει το 1ο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο με τα προαπαιτούμενα όπως και πολλά άλλα.

Ανερυθρίαστα μιλάει για το τίμημα που στον ίδιον στοίχισε η διαγραφή του, απαξιώνοντας το τίμημα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που συνεχίζει να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός από το «ναι σε όλα» που έλεγε τότε στη βουλή ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αλλά και από την απαρέγκλιτη εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ που εφαρμόζει ο ίδιος μαζί με την υπόλοιπη Δημοτική Αρχή, στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Ο απαξιωτικός και χλευαστικός υπαινιγμός του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα σιτίζονται από το δημόσιο, δεν μας εκπλήσσει καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δείξει την εχθρική στάση του απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου. Φανερώνει όμως ξεκάθαρα την πολιτική της εκμετάλλευσης που υπηρετεί η Δημοτική Αρχή και παραπέμπει στον κοινωνικό αυτοματισμό και στην επίθεση που δέχθηκαν και δέχονται οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, από όλες τις κυβερνήσεις, στα εργασιακά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Πρέπει να γνωρίζει η Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας, ότι τα προσβλητικά και υβριστικά σχόλια, οι ειρωνείες, ο αυταρχισμός και οι αυθαιρεσίες που χρησιμοποιεί, σε τίποτα δεν πτοούν και δεν μπορούν να φιμώσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από το να συνεχίσει να είναι η πραγματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Τέλος νομίζω ότι χρήζει διευκρίνησης τα περί «σκάνε γάιδαρο», γιατί καταλάβαμε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι αυτή που τον σκάει, αυτό που δεν καταλάβαμε, …ο γάιδαρος ποιος είναι;

Υ.Γ. Αν σιτίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι από το δημόσιο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο δήμαρχος, αυτοί που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τα δημόσια ή δημοτικά έργα από πού σιτίζονται;

Βασίλης Γκιτάκος,

επικεφαλής

της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Αγίας Βαρβάρας