Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν εχθές παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό

Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν εχθές παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, στον ομώνυμο Ι. Ναό της πόλης μας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Καλονάκη, τους συνεφημερίους του π. Ζαχαρία και π. Αθανάσιο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Οικονομίδης ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα χαρακτηριστικά του Προφήτου Ηλιού.

Τόσο εντός του Ναού όσο και στο προαύλιο αυτού οι πιστοί με υπομονή περίμεναν να ανάψουν ένα κεράκι και να προσκυνήσουν την εικόνα του.

Άτομα όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα νεαρά σε ηλικία ήταν εκεί δείχνοντας την εκτίμηση που τρέφουν για τον Προφήτη, αλλά και τον τρόπο που οι κληρικοί του Ναού τους έχουν προσεγγίσει με τον λόγο και τα έργα τους.

Σε αντίθεση με τον πολύ κόσμο στο Ναό και εφέτος ελάχιστοι πάγκοι μικροπωλητών είχαν στηθεί στην οδό Παπαδιαμάντη για να πουλήσουν την πραμάτεια τους και να βγάλουν τα προς το ζην.