Μηχάνημα έργου έσπασε αγωγό ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ – Από ΑΜΙΑΝΤΟ οι αγωγοί στην οδό Καραϊσκάκη;;;

.
Μηχάνημα έργου κατά τη διάρκεια εργασιών στην οδό Καραϊσκάκη εχθές το πρωί έσπασε τον αγωγό ύδρευσης εκείνης της γειτονιάς, με αποτέλεσμα να πέσει η πίεση του νερού στα γύρω ακίνητα και να είναι χαμηλή η ροή για αρκετές ώρες.
.
Συμπολίτισσά μας με κείμενό της μας ενημέρωσε σχετικά εχθές το απόγευμα:
.
“Τον αγωγό τον έσπασε το μηχάνημα του συνεργείου που περνά τις οπτικές ίνες, από τις 11.30 π.μ
.
Συνεργείο της ΕΥΔΑΠ ήρθε στις 5 το απόγευμα. Το επισκεύασαν και πριν λίγο ήρθε το νερό. Ωστόσο, όσες ώρες έτρεχε το νερό από τον σπασμένο αγωγό, είχαμε νερό.
.
Κάτι άλλο επίσης που πρέπει να συζητηθεί, είναι πως οι αγωγοί ύδρευσης είναι από αμίαντο. Άκουσα τους τεχνικούς της ευδαπ να το λένε. Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για την υγεία των δημοτών. Πόσα χρόνια έχει καταργηθεί η χρήση αμιάντου και η απαγόρευσή του;”
.
Το σημαντικότερο σε όλο το παραπάνω συμβάν, είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένοι οι αγωγοί. Δηλαδή από ΑΜΙΑΝΤΟ.
.
Για το θέμα αυτό των αγωγών και την ποικιλία υλικών που είναι κατασκευασμένοι οι αγωγοί υδροδότησης στην πόλη μας έχουμε γράψει στο παρελθόν.
.
Μήπως ο δήμος να πληροφορηθεί από την ΕΥΔΑΠ που βρίσκονται τέτοιοι αγωγοί και να ζητήσει την αντικατάστασή τους;
.
.
Επανερχόμενοι στο χθεσινό συμβάν σημειώνουμε πως στη συμβολή των οδών Αθ. Διάκου και Ζωοδόχου Πηγής, πρέπει να καθαριστεί το οδόστρωμα στο σημείο που υπάρχει διακόπτης της εταιρείας υδάτων, μαζί φυσικά με την αποκατάσταση  του σημείου που εργάστηκε το συνεργείο, στην οδό Καραϊσκάκη.