Κλοπές, γέφυρα Σαράφη, καθαριότητα, ΜΕΤΡΟ, ανταποδοτικά τέλη, κυριάρχησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bfΠολλά και ενδιαφέροντα θέματα προς συζήτηση έθεσε η Αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Μεταξύ εκείνων, που ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης και Αντιδήμαρχοί του απάντησαν και έδωσαν διευκρινήσεις σε ερωτήσεις των κ.κ. Βασιλάκου και Γιάγκα, ήταν οι εξής:

Για τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη που παραμένει κλειστή, πλέον των δύο ετών.

Για τα έργα του ΜΕΤΡΟ και την απομάκρυνση των μπάζων των εκσκαφών του τούνελ.

Για τις κλοπές που το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν.

Για τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και τους νέους κάδους απορριμμάτων που παρέλαβε ο Δήμος.

Για τη διαμαρτυρία εργαζόμενης στο Δήμο σχετικά με τη μικρή άδεια που της δόθηκε προκειμένου να εργαστεί σε μεταπτυχιακό της, αλλά και τον άγριο καυγά μεταξύ υπαλλήλων του Δήμου για το θέμα αυτό.

%ce%b3%ce%b5%cf%86%cf%85%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ:

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης παραδέχτηκε την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε (όχι με ευθύνη του Δήμου, αφού το έργο χρηματοδοτείται από άλλους φορείς) σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνταν για να ξεκινήσει το έργο κατασκευής του αγωγού ομβρίων υδάτων και το άνοιγμα στην κυκλοφορία της γέφυρας, υποστηρίζοντας όμως πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και όλα έπρεπε να γίνουν στην ώρα τους, σωστά και προσεκτικά.

%cf%86%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b1-%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ:

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης ανακοίνωσε στο Σώμα πως τον ερχόμενο Φλεβάρη θα σταματήσουν τα μπάζα από το εργοτάξιο του Κορυδαλλού να διοχετεύονται στην πόλη μας και να απομακρύνονται από το Δήμο μας. Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εκσκαφή από Κορυδαλλό προς τα  Μανιάτικα, λόγω σαθρού εδάφους αναγκάζουν τη διοχέτευση των μπάζων στο Δήμο μας. Σχετικά με την πορεία των εργασιών στον υπό κατασκευή σταθμό στην πλατεία της Αγίας Ελεούσας ενημέρωσε το Σώμα πως οι σκάλες τελειώνουν, ενώ γίνονται μονωτικές εργασίες στο σταθμό.

jcb-klemeno-toy-dhmoyΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ:

Ο κ. Καπλάνης αναφερόμενος στο θέμα των κλοπών που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Δήμο μας (κλοπή σκαπτικού μηχανήματος από το γκαράζ του Δήμου, Διαρρήξεις στη ΔΗΚΕΑΒ, λεηλασία Δημοτικού Αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ” κ.ά.) παραδέχτηκε την ελλειπή φύλαξη των χώρων, αφού όπως υποστήριξε και η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης μας δεν είναι επαρκής.

Σημείωσε πως και σε άλλους Δήμους παρατηρούνται ανάλογα περιστατικά τα οποία πάντως, πάντα συνέβαιναν, ενώ παραδέχτηκε πως αυτά έχουν αυξηθεί τελευταία.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ:

%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%83Περίπου 20% είναι μειωμένες οι εισπράξεις των Δημοτικών Τελών, επειδή η ΔΕΗ όταν προχωράει σε διακανονισμό με καταναλωτές που καθυστερούν την εξόφληση των λογαριασμών της, δεν συμπεριλαμβάνει σε αυτούς και άλλες χρεώσεις παρά μόνο ότι αφορά την αξία του ρεύματος που έχει καταναλωθεί, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η είσπραξη των τελών και η απόδοσή τους στο Δήμο.

Ανακοινώθηκε επίσης από τη Δημοτική Αρχή πως παρελήφθησαν νέοι κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε σημεία που χρειάζονται, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους της Εταιρείας Ανακύκλωσης προκειμένου να γίνει καλλίτερος συντονισμός της συνεργασίας τους, αλλά και η προμήθεια κι άλλων μπλε κάδων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ:

leotsakos-4Υπάλληλος του Δήμου διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν πληροφορήθηκε πως δεν εγκρίθηκε ο χρόνος αδείας που είχε ζητήσει προκειμένου να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της. Μάλιστα σημειώθηκε και επεισόδιο μεταξύ υπαλλήλων στο χώρο της  Δημαρχίας για το θέμα αυτό. Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης υποστήριξε πως τις άδειες τις δίνει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και πως εκείνος προσωπικά δεν είχε καμία ανάμειξη.

Απαντώντας δε σε μομφή, πως έχει χωρίσει τους υπαλλήλους σε δύο στρατόπεδα, ο κ. Δήμαρχος υποστήριξε πως ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο και πως αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους το ίδιο.

Σχετικά με το επεισόδιο που έγινε μεταξύ των υπαλλήλων, ο κ. Καπλάνης ανέθεσε την προανάκριση του θέματος στον Αντιδήμαρχο κ. Λεωτσάκο.