Η πόλη μας χρειάζεται αθλητικό χώρο, αποκλειστικά για αθλήματα ΣΤΙΒΟΥ – Λίγοι οι εναπομένοντες χώροι για τέτοιο έργο

Φωτό από το Στάδιο Στίβου Σύρου.

.

Γράφαμε στις αρχές Ιανουαρίου πως η πόλη μας χρειάζεται χώρο αποκλειστικά για δημιουργία Κέντρου Αθλημάτων Στίβου https://proodeutiki.gr/?p=227824.

Στην πόλη μας υπάρχουν μόλις δύο ή τρεις τέτοιοι χώροι που είναι κατάλληλοι για την κατασκευή τέτοιου έργου.

Ο ένας είναι ο χώρος της Αποστολικής Διακονίας, πάνω από το σούπερ μάρκετ “My market”, o δεύτερος χώρος πίσω από το Ι. Μετόχι της Αγίας Μαρίνας και της ομώνυμης οδού και υπό προϋποθέσεις χώρος του Δρομοκαΐτειου που εφάπτεται με το δήμο μας.

Άλλοι χώροι στην πόλη μας ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιας έκτασης για την υλοποίηση της πρότασής μας.

Σημειώνουμε πως η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, μετά το δημοσίευμά μας, έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, προς υλοποίηση.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το άρθρο μας της 14 Ιανουαρίου 2024 με την ελπίδα πως ο δήμος θα το έχει σκεφτεί ΕΞΙ μήνες από τότε και πως θα υπάρξει ανάλογη δραστηριότητα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το άρθρο μας: 

Η πόλη μας χρειάζεται αθλητικό χώρο, αποκλειστικά για αθλήματα ΣΤΙΒΟΥ

Οι παλαιότεροι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας θα θυμούνται πως χρειάστηκαν αγώνες για την απόκτηση χώρων, στους οποίους στη συνέχεια ανεγέρθηκαν Σχολεία, Αθλητικοί χώροι, πλατείες και άλλα κοινωφελή έργα στην πόλη μας.

Εμπνευστής αυτής προσπάθειας, εξασφάλισης χώρων, ήταν ο αείμνηστος δήμαρχος της πόλης μας Μήτρος Σουλιμιώτης. 

Οι επόμενες δημοτικές αρχές βεβαίως συνέχισαν την προσπάθεια εκείνη και επί των  ημερών τους αγοράστηκαν οι χώροι αυτοί, απαλλοτριώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν τα έργα που υπάρχουν στην πόλη μας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του αείμνηστου Μήτρου Σουλιμιώτη, διεκδικήθηκαν, δεσμεύτηκαν  ή “καταπατήθηκαν” χώροι και σήμερα η πόλη μας διαθέτει το Α ΓΕΛ, το 2ο Γυμνάσιο, το γήπεδο στα Ριμινίτικα, τα 2ο, 4ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία, την πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΛΙΘΟΣ) και τα απέναντι Ο.Τ. 668 και 669 με τα έργα της Τριλογίας, ο χώρος του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, η πλατεία 19 Μάη, ο χώρος του π. Αναψυκτηρίου ΠΑΝΘΕΟΝ, ο χώρος του αμαξοστασίου στην οδό Σιπύλου και άλλοι χώροι οι οποίοι πιθανώς να μας διαφεύγουν.

Γιατί κάναμε  την παραπάνω αναφορά, κάποιοι θα αναρωτηθούν;

Έχουμε την εντύπωση πως ίσως, αφού εκτιμηθεί η παρακάτω πρότασή μας σαν θετική από το δήμο, να χρειασθεί να ξεκινήσουμε κάποιες διεκδικήσεις για την απόκτηση ενός από τους εναπομείναντες μεγάλους ακάλυπτους χώρους που υπάρχουν στην πόλη μας (ίσως οι τελευταίοι), για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου, αποκλειστικά για αθλήματα στίβου.

Διεκδικήσεις προς την Πολιτεία, για την εξαγορά τους.

Οι χώροι που είναι κατάλληλοι για τη φιλοξενία τέτοιου έργου είναι, ο πρώτος πάνω από το σούπερ μάρκετ στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας, ιδιοκτησίας της Αποστολικής Διακονίας και ο δεύτερος χώρος μεταξύ του ναού της Αγίας Μαρίνας και της ομωνύμου οδού.

Ο δήμος ας πλησιάσει τους ιδιοκτήτες τους, ας συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό και ίσως να μην υπάρχουν αντιρρήσεις ως προς την πώλησή τους ή δικά τους σχέδια προς αξιοποίησή των χώρων από τους ίδιους, πράγμα που θα διευκόλυνε την άσκηση πίεσης προς τα αρμόδια υπουργεία ή την Περιφέρεια Αττικής για την αγορά τους και στη συνέχεια την κατασκευή αθλητικού χώρου αγωνισμάτων στίβου.

Βεβαίως υπάρχει και το Δρομοκαΐτειο το οποίο εφάπτεται με την πόλη μας και θα  μπορούσε να μας “παραχωρήσει”  – “δανείσει” κάποια έκταση, από την τεράστια που διαθέτει, αλλά εκεί χρειάζονται ιδιαίτεροι χειρισμοί και αποφάσεις.

Τέλος πάντων αυτή είναι η πρότασή μας.

Ας την μελετήσει ο Δήμος και ας πράξει ανάλογα εάν και εφ΄ όσον συμφωνεί για την κατασκευή αθλητικού κέντρου αποκλειστικά για αθλήματα του στίβου στην πόλη μας.

Υπάρχει βεβαίως η ανακοινωθείσα απόφαση του δήμου για διαμόρφωση του χώρου πίσω από τις εξέδρες του γηπέδου στα Ριμινίτικα ως χώρος αθλημάτων στίβου, αλλά πιστεύουμε πως δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης μας και των νέων της, που πάνε σε γύρω δήμους για να ασχοληθούν με τα αθλήματα της αρεσκείας τους.