Τι γίνεται με το θέμα ίδρυσης και λειτουργίας Πολεοδομικού Γραφείου στην πόλη μας, 14 μήνες μετά τη δημοσίευση ίδρυσής του στο ΦΕΚ;;;

.
Γράφαμε τον Οκτώβριο του 2023 πως: “Σύμφωνα με πληροφορίες μας, όχι διασταυρωμένες πλήρως, ίσως έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στο θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας πολεοδομίας στην πόλη μας και υπάρχει πιθανότητα επανεξέτασης του όλου θέματος, παρά την παλαιότερη σύμφωνη γνώμη της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης και την δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023.
.

Με επιστολή του το υπ. Εσωτερικών προς την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση ζητάει να επανεξεταστεί το θέμα σχετικά με την κάλυψη των προαπαιτούμενων για ίδρυση πολεοδομικής υπηρεσίας στην πόλη μας.

Έως τώρα δεν υπάρχει ή δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας, το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας επανεξέτασης, που ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούνιο.

Πάντως θα είναι πλήγμα για την πόλη μας, εάν τελικά ακυρωθεί η απόφαση περί ίδρυσης πολεοδομικού γραφείου, το οποίο εάν λειτουργήσει με το απαραίτητο δυναμικό που προβλέπεται, θα λύσει πολλά προβλήματα και θα απαλλαγούν οι κάτοικοι της πόλης μας, από καθυστερήσεις και ταλαιπωρία, όσον αφορά θέματα που έχουν να κάνουν με άδειες οικοδομικές κ.ά.”

Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πληροφορίες μας, ο δήμος προσανατολίζεται να στεγάσει το πολεοδομικό του γραφείο σε καινούργιο επαρκή χώρο και να στελεχώσει το σημερινό ανθρώπινο δυναμικό του με ένα επιπλέον άτομο. Δηλαδή τα τρία άτομα να γίνουν τέσσερα.

Δεν γνωρίζουμε εάν μόνο ο αριθμός των ατόμων που θα εργάζονται στο πολεοδομικό γραφείο  είναι το ζητούμενο, εάν δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και δεν παρακολουθήσουν σχετικά σεμινάρια.

Ότι έχει να γίνει πάντως, πρέπει να γίνει, γιατί έχουν περάσει 14 μήνες από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης περί ίδρυσης πολεοδομίας στην πόλη μας και κανένας δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένος από την έως τώρα εξέλιξη.

Επίσης μία ανακοίνωση του δήμου προς τους ενδιαφερόμενους δημότες θα εξυπηρετούσε, διότι η εφημερίδα μας το τελευταίο διάστημα δέχεται τηλεφωνήματα σχετικά με το θέμα από συμπολίτες μας.