Ηλιούπολη: Πεταμένα λεφτά τα ηλεκτρικά ποδήλατα!

.

Το κονδύλι για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων ανήλθε σε 371.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας», με δικαιούχο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ)”

Τέτοια ποδήλατα όπως γράφαμε κι εχθές προμηθεύτηκε και ο δήμος μας, αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα NOTIA.GR, Kακό μπελά βρήκε ο Δήμος Ηλιούπολης με τα πολυδιαφημιζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα. Πολλά από αυτά τα παρατάνε χωρίς αλυσίδες και πετάλια σε κάθε γωνία της πόλης και όπως λέει ο δήμαρχος, κάθε βδομάδα πάνω από 20 ηλεκτρικά ποδήλατα πηγαίνουν για επισκευή!

“Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μου, γονεις και παιδιά, νέους και νέες, να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα του δήμου με προσοχή και να τα παραδίδουν όπως τα έχουν παραλάβει.

Κάθε βράδυ σταματάω και κάνω παρατηρήσεις για τη σωστή και ενδεδειγμένη χρήση τους καθώς βλέπω να αναρριχώνται πάνω σε ένα ποδήλατο δυο και τρία άτομα, ενω δεν είναι λίγες οι φορές που τα μαζεύουμε πεσμένα και παρατημένα, χωρίς αλυσίδες και πετάλια σε πάρκα, στους δρόμους σε κάθε γωνία της πόλης.

Δεν μπορούμε δυστυχώς να βάλουμε πίσω από κάθε ποδήλατο και έναν δημοτικό αστυνόμο ή να βγαίνει όλη η δημοτική αρχή για συστάσεις.

Γι αυτό κάνω έκκληση σε όλους να μην ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τη δημοτική περιουσία!

Είναι μια τελευταία σύσταση πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία των προστίμων πράγμα που δεν θέλουμε αλλά αναγκαζόμαστε καθώς κάθε βδομάδα φτιάχνουμε πάνω από 20 κατεστραμμένα ποδήλατα.

Το ποδήλατο συμβολίζει την αγάπη για το περιβάλλον, την υγεία και την ψυχική γαλήνη. Δεν μπορεί να συμβολίζει για κάποιους ένα μέσο για να ξεσπάσουν και να καταστρέψουν.”

Πηγή: NOTIA.GR