Με αφορμή τη σύλληψη ενός 33χρονου άνδρα σε τυχαίο έλεγχο, για απόπειρα ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ (Γράφει η Βάσω Παπαδάκη)

.

Με αφορμή τη σύλληψη ενός 33 χρονου άνδρα σε τυχαίο έλεγχο τη περασμένη Δευτέρα στην πόλη μας, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις 13 Ιουνίου για απόπειρα ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ δια στραγγαλισμού εναντίον μιας 26χρονης πρώην συντρόφου του, επίσης συμπολίτισσάς μας, δράττομαι της ευκαιρίας να παραθέσω κάποια προβλήματα που ταλανίζουν τη πόλη μας.

Δεν μας αρκεί να περιορίζονται οι αστυνομικοί μόνο σε καθημερινούς ελέγχους στη συμβολή Ελευθερίου Βενιζέλου και Μεγάλου Αλεξάνδρου για κράνος και άδεια οδήγησης. Όταν μάλιστα παραδίπλα η λεωφόρος είναι απροσπέλαστη από τα παρκαρίσματα. Η πόλη μας δυστυχώς έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη διακίνηση ναρκωτικών, την ηχορύπανση, τους καθημερινούς καυγάδες στις γειτονιές της, ακόμα και για τη θέση του κάδου σκουπιδιών, την έμφυλη και εφηβική βία, τις μικροκλοπές και διαρρήξεις και τον φόβο μετακίνησης στους κακοφωτισμένους δρόμους το βράδυ.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να ζούμε σε μια πόλη που το βράδυ ερημώνει, κατεβαίνουν ρολά στην Κεντρική Λεωφόρο και μειώνεται ο φωτισμός. Δεν υπάρχουν καταστήματα εστίασης που να ελκύουν κόσμο, εκτός από τις πλατείες και τη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η νεολαία μας, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε μια ξέγνοιαστη βόλτα και πηγαίνουμε σε όμορους δήμους.

Είναι βέβαιο πως η αστυνόμευση δεν αρκεί. Χρειάζονται περιπολίες στις γειτονιές και στοχευμένες υπηρεσιακές δράσεις από την ΕΛΆΣ. Επίσης θα έπρεπε η Δημοτική αρχή να πιέσει για περισσότερους και ουσιαστικούς ελέγχους, για πλήρη στελέχωση του αστυνομικού τμήματος με προσωπικό και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και να μην περιορίζεται η ΕΛΑΣ στα πρόστιμα που θα εισπράξει από τους ντιλιβεράδες.

Όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν με γενναιότητα. Να προγραμματιστεί ένα ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε να δοθεί ουσιαστική λύση στην οποία θα συμβάλλουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Επιτέλους να μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς φόβο και η επαγγελματική και κοινωνική ζωή στη πόλη μας να κυλάει ομαλά.

 

Βάσω Παπαδάκη

Μέλος της Επιτροπής Γυναικών

της Δημοτικής Παράταξης

«Μαζί με τους πολίτες»