Δυναμικό το καλοκαιρινό «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ»

.
Ο κόσμος δεν ήθελε να φύγει από το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», το Σάββατο 29 Ιουνίου, στην αυλή του 5ου Γυμνάσιου Αιγάλεω .…. κι όμως είχε ήδη ξημερώσει.

Οι πρωτότυπες εναλλαγές, οι εκπλήξεις που διαδέχονταν η μια την άλλη, τα πρωτοφανή όμορφα απρόοπτα και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανέβασαν το κέφι όλων.
..
Τα χορευτικά γοήτευσαν και καταχειροκροτήθηκαν.
.
Τα πατήματα των Πυρριχιστών και όλων των χορευτών κάθε ηλικίας, αντήχησαν στον Αλησμόνητο Πόντο. Και όταν ανέμισαν τα άσπρα μαντήλια έστειλαν το μήνυμα «να ζούμε σ’ ένα κόσμο ανθρώπινο, χωρίς βία, με υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη!»
.
.
Τα παραδοσιακά όργανα με την λύρα να πρωτοστατεί, οι υπέροχες φωνές του Γιώργου Ιωαννίδη και του Σταύρου Σαββίδη, ένωσαν όλους τους παρευρισκόμενους και έγιναν ένα σώμα, μια ψυχή «Πόντος», χόρευαν και τραγουδούσαν αντάμα.

Την όλη διοργάνωση, επιμέλεια και παρουσίαση είχε η Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Σοφία Σαββίδου, η οποία κάθε φορά μας εντυπωσιάζει και με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο μας οδηγεί στην παράδοση.
..
Μουσικά συνόδευσαν Γιώργος Ατματσίδης (λύρα), Γιώργος Κυριακίδης (λύρα), Σάββας Ηλιάδης, Γιάννης Κεμεντζετζίδης, Γιώργος Μουρατίδης (τύμπανα- κρουστά), Παντελής Νικολαϊδης (πνευστά), Γιώργος Κεμετζετζίδης (κλαρίνο)

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του 5ου Γυμνάσιου Αιγάλεω κ.Ν.Παράσχο, τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Λ. Σκλαβούνο, τον Δήμαρχο Αγ.Βαρβάρας κ. Λ. Μίχο, τους Υπαλλήλους και των δύο Δήμων, τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ, τα Μέλη- Εθελοντές του Συλλόγου που στήριξαν την εκδήλωση και όλους όσους ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα.
..
Παρευρέθηκαν τα αδελφά σωματεία Ένωσης Ποντίων Αιγάλεω, Μουσικοχορευτική Εστία Ποντίων & φίλων Αιγάλεω «Ο Καύκασος», Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες», Αμαρουσίου, Δραπετσώνας, Ελευσίνας, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Σαλαμίνας, Πετρούπολης, Ασπροπύργου, Χαλκίδας, Μεταμόρφωσης, Φυλής, Βατολάκκου Γρεβενών, Αγ. Νικολάου Βόνιτσας, Πολιτιστικού Φορέα Θέατρο Πόντου, Χορευτικός Όμιλος Σέρρα, Μελισσίων, η ποδοσφαιρική ομάδα ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ καθώς και ο Σύνδεσμος φιλάθλων και φίλων της, Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάλεω «Ανω Λιούμη», Δαμαριώνας Νάξου, Ένωσης Μακεδόνων & Θρακιωτών Δυτικής Αττικής κ.ά.
.
Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος