Απογοήτευση από το κατάντημα των παρτεριών στην είσοδο του Β Δημοτικού Σχολείου

Τον Ιανουάριο του 2023 με πρωτοβουλία του Β Δημοτικού Σχολείου και τη συνδρομή του δήμου φυτεύτηκαν τέσσερα παρτέρια στην είσοδο του σχολείου (κάτω φωτό).

Οι μαθητές της ΣΤ Τάξης του Δημοτικού ανέλαβαν δράση και ξεκίνησαν τα φυτέματα διαφόρων φυτών στα παρτέρια, τα οποία η υπηρεσία κήπων του δήμου είχε κάνει σχετική προεργασία και προμήθεια.

Την εκδήλωση είχε τιμήσει με την παρουσία της αντιπροσωπεία της WWF, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι περιβαλλοντικών φορέων, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Μίχος, η αντιδήμαρχος κ. Φέγγη και ο τότε αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος, ο οποίος είχε την ευθύνη από πλευράς δήμου της όλης κατάστασης.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και εκτός του ρεπορτάζ στην ΕΡΤ 1, υπήρξαν δηλώσεις του δημάρχου, εκπροσώπων φορέων και άλλων σχετικά με την πρωτοβουλία και το όλο εγχείρημα.

Έναν χρόνο μετά όμως τα παρτέρια είναι σε άσχημη κατάσταση με τα φυτά που είχαν τότε φυτευτεί να έχουν ξεραθεί και άλλα να έχουν εξαφανιστεί.

Η ρίγανη, η μέντα, το θυμάρι, ο δυόσμος, ο βασιλικός, η λεβάντα και τα υπόλοιπα είδη φυτών που φυτεύτηκαν, χάθηκαν από την εγκατάλειψη.

Ελπίζουμε ο δήμος να ασχοληθεί σοβαρά και να επαναφέρει τα παρτέρια στην προτέρα τους κατάσταση…