Άδικος συναγερμός στην Πολιτική Προστασία του δήμου, αλλά σωστά δόθηκε…

 

Άδικος συναγερμός στην Πολιτική Προστασία του δήμου, πρόσφατα, αλλά σωστά δόθηκε, μετά από ενημέρωση που υπήρξε στην εφημερίδα μας, για περίεργες κατασκευές από αλουμίνιο στο βουνό.

Η εφημερίδα μας δέχτηκε τηλεφώνημα από συμπολίτη μας ο οποίος υποστήριξε πως ο γιός του είδε σε έναν θάμνο στο δάσος, πάνω από το 10ο Νηπιαγωγείο, δίπλα στον πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη, να κρέμονται κατασκευές από αλουμινόχαρτο, οι οποίες αντανακλούσαν τον ήλιο προς τα χόρτα και φοβήθηκε μήπως πρόκειται για εμπρηστικούς μηχανισμούς, με σκοπό να πάρει φωτιά το δάσος.

Μάλιστα μας έστειλε και φωτογραφίες από τις κατασκευές αυτές (κάτω φωτογραφία).

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Κατιφεδένιο ο οποίος έφτασε στο σημείο και αρχίσαμε το ψάξιμο ανάμεσα στους θάμνους.

Ο κ. Κατιφεδένιος με τη βοήθεια φακού αφού άρχιζε να σκοτεινιάζει ανακάλυψε τις κατασκευές αυτές, οι οποίες όμως δεν ήταν παρά αθώες εναέριες καταβολάδες, για ρίζωμα φυτών.

Σε κάθε περίπτωση πολύ καλά έκανε ο συμπολίτης μας και ενδιαφέρθηκε, όπως πολύ σωστά έγινε ο έλεγχος στο σημείο, για κάθε ενδεχόμενο…