Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο  Παρεκκλήσιο στο Νοσοκομείο

.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε εχθές Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο  Παρεκκλήσιο στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος, πλασιούμενος από τον Εφημέριο του Παρεκκλησίου π. Ιωάννη Πλευριτάκη και άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων Αναργύρων, τα θαύματα και το μαρτύριό τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Οι Άγιοι Ανάργυροι θεραπεύουν κάθε αρρώστια ψυχής και σώματος με τη δύναμη και τη χάρη του θείου ιατρού των ψυχών και των σωμάτων. Ο Χριστός βρισκόταν πάντοτε κοντά τους, γιατί ζούσαν σύμφωνα με το θείο θέλημά Του. Η θεία χάρη τους χαρίτωνε και τους έδινε τη δύναμη να θαυματουργούν και να θεραπεύουν κάθε ασθένεια…» 

«…Οι Άγιοι Ανάργυροι ήταν άνθρωποι ταπεινοί που σέβονταν τους θείους λόγους. Με πίστη, με επιμονή και υπομονή, βοηθούμενοι από τη θεία χάρη κατόρθωσαν να «ενδυθούν τον καινόν άνθρωπον τον κατά Θεόν κτισθέντα εν δικαιοσύνη και οσιότητι…»

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος υπογράμμισε: «Εάν και μεις ζούμε κατά το θέλημα του Χριστού, θα έχουμε τα αγαθά του πνεύματος και τον Χριστό «πάντοτε ενεργούντα εν ημίν…»

«…Η Εκκλησία δια μέσου των αιώνων τρέφει τα τέκνα της με τον Σωτήρα Χριστό μας και η ένωσή μας γίνεται μόνο με την μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων μέσα στην Αγίας μας Εκκλησία, που είναι η Ορθόδοξος, που είναι η Κιβωτός της σωτηρίας μας»  υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος.