Σιούτη: “ο δράστης ήξερε τα κατατόπια”, έκαναν φτερά 4.000 ευρώ από τη ΔΗΚΕΑΒ

sioyth-4Την Τρίτη βράδυ 8,  προς Τετάρτη  9 Νοεμβρίου, άγνωστος – οι, διέρρηξαν το κτήριο που στεγάζεται η ΔΗΚΕΑΒ και έκλεψαν γύρω στις 4.000 ευρώ, που ήταν σε ντουλαπάκι του Λογιστηρίου της Δημοτικής Επιχείρησης.

Η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΒ κ. Αντωνία Σιούτη δήλωσε στην εφημερίδα μας, σχετικά με τη διάρρηξη στο Μέγαρο “ΜΗΤΡΟΥ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗ” και τα χρήματα που κλάπηκαν από αυτό τα εξής:

“Η διάρρηξη του χώρου έγινε από την πόρτα του κυλικείου του κτηρίου και όχι από την κεντρική.

Από εκεί μπήκε ο δράστης, ο οποίος γνώριζε τα κατατόπια και κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο, στο Λογιστήριο.

Διέρρηξε την κλειδωμένη πόρτα του Λογιστηρίου και άνοιξε ένα κλειδωμένο ντουλάπι κάτω από το χρηματοκιβώτιο, και πήρε 4.165 ευρώ, χρήματα που ήταν από συνδρομές των ατόμων που παρακολουθούν τα τμήματα της ΔΗΚΕΑΒ.

Γνώριζε που να ψάξει. Το χρηματοκιβώτιο δεν μπόρεσε να το ανοίξει γιατί έχει συνδυασμό.”

Σε ερώτησή μας γιατί τα χρήματα δεν είχαν μπει στο χρηματοκιβώτιο, ή εάν υπάρχει συναγερμός ή φύλακας το βράδυ, η κ. Πρόεδρος μας είπε πως:

“Συναγερμός δεν υπάρχει, ούτε φύλακας. Τα χρήματα δεν μπήκαν στο χρηματοκιβώτιο αλλά ήταν σε ένα ντουλαπάκι, επειδή τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου τον γνωρίζει μία υπάλληλος, η οποία όμως σχολάει το μεσημέρι και τα χρήματα προέρχονταν από συνδρομές που είχαν εισπραχθεί το απόγευμα, γιαυτό και ήταν στο  ντουλαπάκι”.

Η Αστυνομία που καλέστηκε προσπαθεί να διασταυρώσει αποτυπώματα που βρήκε στο χώρο, ενώ κατατέθηκε μήνυση κατ΄ αγνώστων.

Η Αστυνομία ερευνά και τη καταγγελία πως Αλλοδαπός που μοίραζε διαφημιστικά έντυπα, μπήκε στο γραφείο και ίσως να είδε που φυλάσσονταν τα χρήματα.

Το ίδιο το άτομο εμφανίστηκε και στη Δημαρχία και αργότερα διαπιστώθηκε η απώλεια κινητού τηλεφώνου, υπαλλήλου του Δήμου.

Έχουμε την εντύπωση πως δύσκολα θα ανακαλυφθεί ο δράστης, ο οποίος γνώριζε που να ψάξει…

Επίσης πιστεύουμε πως αναγκαστικά ο Δήμος ΤΏΡΑ θα τοποθετήσει συναγερμό στο χώρο…