Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: “Να περιοριστεί η αποχή στις ευρωεκλογές”

.

Δήλωση Προέδρου Ε.Ε.Α και Επίτιμου Διδάκτορα ΠΑ.ΠΕΙ. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Να περιοριστεί η αποχή στις ευρωεκλογές»

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη νέα σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου, μία εκλογική διαδικασία που θεωρώ εξαιρετικά σημαντική καθώς από το αποτέλεσμα της θα καθοριστούν οι ευρωπαϊκές πολιτικές για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των νόμων που ψηφίζονται στα εθνικά κοινοβούλια των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε., έχουν προηγουμένως αποφασισθεί από τις Βρυξέλλες. Οπότε η συμμετοχή και των Ελλήνων ψηφοφόρων στην εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιοριστεί σημαντικά η πιθανότητα του αυξημένου ποσοστού της αποχής. Είναι υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές. Μόνο έτσι μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν μένουμε αμέτοχοι στην αντιμετώπιση των μεγάλων ευρωπαϊκών προκλήσεων όπως είναι η κλιματική κρίση, η πράσινη μετάβαση, η ανάγκη δημιουργίας περισσότερων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ενισχύσουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, η αγροτική πολιτική.

Ταυτόχρονα εκτιμώ ότι περιορίζουμε τις ακραίες απόψεις που εγκυμονούν περαιτέρω κινδύνους για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Είναι η ώρα των αποφάσεων καθώς η φωνή που θα αρθρώνει η κάθε χώρα και οι ισορροπίες που θα διαμορφώνονται μας αφορούν όλους. Δεν πρέπει να αφήνουμε να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να εκφράσουμε τις δικές μας θέσεις. Η δημοκρατία απαιτεί την συμμετοχή όλων μας στην οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

&

Επίτιμος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ.

 

Γιάννης  Χατζηθεοδοσίου