Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ – ΓΕΛ

.
Στους μαθητές του σχολείου μας μα και σε όλα τα αγωνιζόμενα, διαγωνιζόμενα παιδιά να ευχηθούμε Δύναμη, Υπομονή, Επιμονή και Πίστη.. Καλή και κακή επιτυχία δεν υπάρχει… Επιτυχία είναι ήδη ο αγώνας που έχετε κάνει για να φτάσετε το στόχο τους⸱ επιτυχία είναι ο μόχθος σας, η προσπάθειά σας⸱ επιτυχία είναι η δύναμη σας να οραματίζεστε και να εργάζεστε για έναν σκοπό⸱ επιτυχία είναι, εν τέλει, η γλυκιά αίσθηση που πάντα μας αφήνει η συνειδητοποίηση ότι «εξάντλησα τις δυνατότητές μου στο μέγιστο» παρά το όποιο αποτέλεσμα.
.
Οι πανελλαδικές είναι μόνο μια δοκιμασία, μια πρόκληση στις άπειρες που ακολουθούν στη ζωή ενός ανθρώπου. Ιδωμένη υπό αυτό το πρίσμα, ας κρατήσουμε όλοι, μαθητές και γονείς, το θετικό πρόσημο της εμπειρίας που δεν είναι άλλο παρά η αποκτηθείσα γνώση αλλά και η συνειδητοποίηση από μέρους των νέων ότι η ζωή είναι μια συνεχής πορεία προς την αυτοπραγμάτωση. Μια πορεία, όχι πάντα εύκολη και σε αυτό έγκειται η γοητεία της.. άλλωστε μην ξεχνάμε την σοφή διαπίστωση του Καβάφη «ο άνθρωπος είναι καμωμένος για τα ωραία και μεγάλα έργα»..
.
Το ψηφιδωτό της ζωής συμπληρώνεται από μικρές ή μεγάλες νίκες μα και ήττες.. Και τα δυο προϋποθέτουν προσπάθεια, ρίσκο, τόλμη. Το γύμνασμα είναι το κέρδος.. κι αυτό είναι που αξίζει να κρατήσουμε!
.
Και φυσικά όπως και να έρθουν τα πράγματα, να θυμόμαστε πως “Αύριο είναι μια καινούρια μέρα”
.
Όρτσα, λοιπόν, με δύναμη, πίστη και χαμόγελο!
.
Το ΔΣ