Ο ΔΗΜΟΣ Ξήλωσε την παροχή ρεύματος στο σταθμό ποδηλάτων και την επανεγκατέστησε, ΜΕΤΑ το δημοσίευμά μας…

O δήμος εχθές, μετά το πρωινό δημοσίευμά μας με το ερώτημα: “Πόσο ασφαλής είναι η ηλεκτροδότηση του σταθμού ποδηλάτων στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας;;;”, έστειλε συνεργείο ξήλωσε την εγκατάσταση που είχε κατασκευάσει προ ημερών και ξαναπέρασε τα καλώδια, αφού πρώτα φρόντισε να τα περάσει σε πλαστικό σπιράλ για να μην είναι εκτεθειμένα τα ηλεκτροφόρα καλώδια…

Γράφαμε συγκεκριμένα πως: εμφανίστηκαν στην πόλη μας τα πρώτα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα που προμηθεύτηκε ο δήμος προς χρήση από τους κατοίκους της πόλης μας.

Ένας από τους σταθμούς αυτών και φόρτωσής τους με ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκεται πίσω από το ιερό του ναού Παναγίας Ελεούσας.

Παρατηρήσαμε όμως πως ο σταθμός αυτός ηλεκτροδοτείτε από κάποιο εναέριο ηλεκτροφόρο καλώδιο, που φεύγει από πίλαρ της πλατείας, περίπου 50 μέτρα μακριά του, περνάει από κεραμοσκεπή του Ι. Ν. της Παναγίας Ελεούσας και το οποίο καταλήγει και δένεται σε ένα φωτιστικό κολωνάκι δημοτικού φωτισμού της πλατείας, από εκεί σε ένα άλλο και στη συνέχεια κατεβαίνει στο έδαφος και περνάει στο πίλαρ του σταθμού.

Το καλώδιο αυτό είναι πιασμένο στο τελευταίο κολωνάκι με ταινία, εντελώς ευάλωτο και χωρίς ένα προστατευτικό “κανάλι”, το οποίο έπρεπε να είχε τοποθετηθεί για τυχόν φθορές του ηλεκτροφόρου καλωδίου, το οποίο “τρέχει” στο μεταλλικό στύλο και για την ασφάλεια των πολιτών μικρών και μεγάλων.

Ας ελπίσουμε πως ο δήμος θα φροντίσει σχετικά…

.

Όπως γράφουμε λοιπόν παραπάνω, ο δήμος μετά το δημοσίευμά μας και αναγνωρίζοντας την αστοχία του, έσπευσε να λάβει κάποια μέτρα προστασίας των ανθρώπων, των τετράποδων και των καλωδίων…