ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Καλοκαίρι στην πόλη 2024» μακριά από τις ανάγκες των παιδιών και των εργαζόμενων γονέων

.

«Καλοκαίρι στην πόλη 2024» μακριά από τις ανάγκες των παιδιών και των εργαζόμενων γονέων.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, η δημοτική αρχή έφερε ως θέμα την  έγκριση για την υλοποίηση προγράμματος «Καλοκαίρι στην πόλη 2024. Άθληση και Δημιουργία».

Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται από τον δήμο με στόχο την διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων και παράλληλα την δημιουργική απασχόληση των παιδιών ηλικίας 6 έως 15 ετών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εισήγηση του θέματος.

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας, με τις τοποθετήσεις τους, απέδειξαν ότι η Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας και σε αυτόν τον τομέα, εφαρμόζει την πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από τις ανάγκες του λαού.

Γιατί αν πραγματικά ήθελε η Δημοτική Αρχή του κ. Μίχου να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς, στο πρόγραμμα θα είχαν εντάξει και τα προνήπια – νήπια και όχι μόνο τις ηλικίες 6 έως 15 ετών. Η δε χρονική διάρκεια κάθε περιόδου θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη και όχι μόνο 10 ημερών αφαιρώντας το Σαββατοκύριακο. Θα ήταν δωρεάν και όχι με το αντίτιμο των 25 ευρώ ανά παιδί και περίοδο.

Γιατί αν πραγματικά η Δημοτική Αρχή του κ. Μίχου έβαζε σε προτεραιότητα τις ανάγκες των παιδιών, θα φρόντιζε οι αίθουσες των γυμναστηρίων που θα φιλοξενηθούν τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του προγράμματος να διαθέτουν κλιματιστικές μονάδες και όχι να ξαναεμφανιστούν τα περσινά προβλήματα τις πολύ θερμές ημέρες του καλοκαιριού που δεν υπήρχε κλιματισμός.

Θα φρόντιζε την ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού για να προσφέρει με ασφάλεια τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά σε περίπτωση ατυχήματος ή ξαφνικής αδιαθεσίας.

Θα προχωρούσε η Δημοτική Αρχή στις απαιτούμενες προσλήψεις προσωπικού – γυμναστών – καθηγητών – βοηθητικού προσωπικού, για να μην υπάρχουν φαινόμενα εντατικοποίησης της εργασίας στους λιγοστούς εργαζόμενους που επιφορτίζονται την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και για να εμπλουτίσει τις δραστηριότητες των παιδιών.

Ζητήματα που δεν λύνονται με τον εθελοντισμό που προωθεί η Δημοτική Αρχή προς αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, ειδικά όταν η εθελοντική ομάδα έχει εμπλακεί στο σοβαρό ζήτημα της πυροπροστασίας.

Η Δημοτική Αρχή στο θέμα του αντίτιμου μπήκε στη διαδικασία να συγκρίνει το πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος με προγράμματα ιδιωτικών επιχειρήσεων και να συγκρίνει το αντίτιμο που εισπράττουν οι ιδιώτες με το «ανταγωνιστικό» αντίτιμο του Δήμου, κάνοντας ξεκάθαρο ότι αντιμετωπίζει το λαό της Αγίας Βαρβάρας με τους οικονομικούς όρους που επιβάλει η «ανταγωνιστικότητα» της αγοράς και την πολιτική της κυβέρνησης για την εξασφάλιση «ιδίων πόρων», για να λύσει το θέμα της ανύπαρκτης κρατικής υποχρηματοδότησης.

Όλα τα παραπάνω θέματα που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», η Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να αντικρούσει, δεν έδωσε καμία απάντηση και αρκέστηκε μόνο στο ότι «εμείς θα τα κάνουμε όλα όπως πρέπει», που φυσικά δεν έπεισε κανέναν, αλλά είναι και αυτό που μας ανησυχεί σε σχέση με τις συνθήκες που θα έχουν τα παιδία στην κατασκήνωση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Βαρβάρας καταψήφισε το θέμα και δεν κρύφτηκε πίσω από την «αποχή» όπως έπραξαν άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Το καταψήφισε γιατί το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες παιδιών και εργαζόμενων γονέων. Το καταψήφισε, γιατί η Δημοτική Αρχή του κ. Μίχου αντί να διεκδικήσει την αύξηση της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση, επιβάλει κεφαλικό φόρο σε κάθε παιδί που θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Αυτή η πολιτική κρίνεται και στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη και καλούμε τον λαό της Αγίας Βαρβάρας να την καταδικάσει. Να ενισχύσει και με την ψήφο του το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που διαπερνά και στους δήμους από την πλειοψηφία των δημάρχων που τη στηρίζουν και την εφαρμόζουν.

Να καταδικάσουμε και με την ψήφο μας την πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που ρημάζει τη ζωή μας, όλων αυτών που πρώτα από κοινού τα αποφασίζουν στο ευρωκοινοβούλιο και μετά τα κάνουν νόμους του κράτους στην ελληνική βουλή.

Η μόνη καταδίκη στην πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που είναι δεσμευμένα και προσκυνούν την ΕΕ, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, που μάχεται μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό μέσα και έξω από το ευρωπαϊκό και ελληνικό κοινοβούλιο, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων.

Αγία Βαρβάρα, 27 Μάη 2024

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ