Επί ποδός ο μηχανισμός του ΠΕΣΥΔΑΠ για την προστασία του όρους Αιγάλεω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επί ποδός ο μηχανισμός του ΠΕΣΥΔΑΠ για

την προστασία του όρους Αιγάλεω

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει ο μηχανισμός του ΠΕΣΥΔΑΠ τις δράσεις πυρασφάλειας στο όρος Αιγάλεω, με στόχο να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.

Κύριος στόχος της προσπάθειας που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας η Διοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Συνδέσμου, είναι να αφαιρεθεί πλεονάζουσα φυσική καύσιμη ύλη, να απομακρυνθούν εύφλεκτα αντικείμενα ή υλικά από περιοχές του βουνού, αλλά και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των πυροσβεστικών οχημάτων στους ορεινούς δρόμους και στα δασικά μονοπάτια του όρους Αιγάλεω.

Έτσι, συνεργεία του ΠΕΣΥΔΑΠ πραγματοποιούν καθημερινά:

–        Συστηματικές εργασίες αποψίλωσης σε κρίσιμες περιοχές του βουνού, και σε δήμους γύρω από αυτό.

–        Απομάκρυνση  μπαζοσκούπιδων και ογκωδών αντικειμένων  από τους δασικούς δρόμους, ώστε να μη ρυπαίνουν και να μην εμποδίζουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

–        Αποκατάσταση  των ζημιών που έχουν υποστεί οι δασικοί δρόμοι, για να διευκολυνθεί η πρόσβαση περιπόλων και της Πυροσβεστικής.

 –        Ελέγχους, επισκευές και συμπλήρωση με νερό όλων των δεξαμενών πυρόσβεσης που υπάρχουν στο βουνό, συμπεριλαμβανομένων και των 4 ανοιχτών δεξαμενών των 200 τόνων για τροφοδοσία ελικοπτέρων, που ο ΠΕΣΥΔΑΠ έχει εγκαταστήσει στο όρος Αιγάλεω.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που καθημερινά βρίσκονται σε εξέλιξη,  πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης δήλωσε σχετικά:

“Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους για το έργο τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Από 1η Ιουνίου ξεκινά η περίοδος αυστηρής επιτήρησης, με τους εργαζόμενους και τους εθελοντές της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ μέρα και νύχτα στο πεδίο, στα πυροφυλάκια και στα περίπολα, ώστε για ένα ακόμα καλοκαίρι να κρατήσουμε ζωντανό και αλώβητο το πολύτιμο δασικό οικοσύστημα του όρους Αιγάλεω».