Πότε κλείνουν τα σχολεία λόγω ευρωεκλογών

.

Εγκύκλιο σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης έστειλε το υπουργείο Παιδείας με αίτημα να είναι έτοιμα τα σχολεία για να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Ιωάννη Κατσαρού, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την Πέμπτη 6 Ιουνίου και στη συνέχεια θα δοθούν στους δήμους για να είναι όλα έτοιμα για τις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος για τα σχολεία αναφέρει τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές».

πηγή: Aftodioikisi.gr