Ο συμπολίτης μας Γιώργος Λαμπράκης, έφυγε από τη ζωή – Γιος του αγωνιστή της ειρήνης και της δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη

.

Ο συμπολίτης μας Γιώργος Λαμπράκης, έφυγε από τη ζωή εχθές το πρωί Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 σε ηλικία 65 χρονών, την ίδια ημέρα που στις 22 Μάη του 1963 δέχθηκε δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη ο πατέρας του, αγωνιστής της ειρήνης και της δημοκρατίας, Γρηγόρης Λαμπράκης.

Ο Γιώργος Λαμπράκης στις δημοτικές εκλογές της πόλης μας το 1994, ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Μήτρου Σουλιμιώτη “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ έβγαλε την παρακάτω Ανακοίνωση:
.

Αποχαιρετάμε τον πολύτιμο σύντροφο Γιώργο Λαμπράκη, σεμνό αγωνιστή – κομμουνιστή, μαχητή της ζωής, που έδωσε με παλικαριά και την τελευταία του μάχη. Και αυτό μας γεμίζει θλίψη, επειδή ο σ. Γιώργος είχε ακόμη πάρα πολλά να προσφέρει» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Και συνεχίζει: «Ο σ. Γιώργος, γεννήθηκε το 1959, γιος του βαλκανιονίκη, γιατρού, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ και βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Φεύγει την ίδια ακριβώς μέρα με την δολοφονία του πατέρα του, 61 χρόνια μετά.

Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1983 στην ΚΟΒ εργαζομένων Δήμου Πειραιά, όπου εργαζόταν. Ως συνδικαλιστής και για χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου οδηγών – μηχανικών και εργατών καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, είχε την αμέριστη εκτίμηση των συναδέλφων του ως συνεπής και πρωτοπόρος σε κάθε διεκδίκηση και αγώνα.

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα μας το 1991, στάθηκε στη σωστή πλευρά υπερασπιζόμενος το Κόμμα και την αταλάντευτη πάλη για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και μέχρι και σήμερα αντιπρόεδρός της. Ο σύντροφος Γιώργος, βάδισε χιλιάδες χιλιόμετρα της Ειρήνης και του Αγώνα, περπάτησε σε όλες τις Μαραθώνιες Πορείες Ειρήνης από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, ένας πραγματικός μαραθωνοδρόμος».

Καταλήγοντας εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στη γυναίκα του, συντρόφισσα Δέσποινα, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

ΕΕΔΥΕ

Με βαθιά θλίψη και σεβασμό αποχαιρετά η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) τον αντιπρόεδρό της Γιώργο Λαμπράκη, γιο του Γρηγόρη Λαμπράκη, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, σε ηλικία 65 χρονών.

……………..

Ο Γιώργος Λαμπράκης εργάζονταν στο δήμο Πειραιά και το Σωματείο του, με Δελτίο τύπου εκφράζει  τη θλίψη του.

.