ΠΕΣΥΔΑΠ: Σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, με επίκεντρο την πυροπροστασία του όρους Αιγάλεω

.

Σε ευρεία σύσκεψη που συγκλήθηκε από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Βασίλη Κικίλια, για την πυροπροστασία του όρους Αιγάλεω και του Ποικίλου, συμμετείχε και ανέπτυξε τις προτάσεις του ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Τη σύσκεψη για την καλύτερη πυροπροστασία του βουνού, είχαν πρόσφατα ζητήσει με κοινή επιστολή τους, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και οι 8 δήμαρχοι των δήμων που γειτνιάζουν με το όρος Αιγάλεω.

Στην ίδια σύσκεψη ήταν, επίσης, παρόντες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευαγ. Τουρνάς, ο Γεν. Γραμματέας Βασ. Παπαγεωργίου, ο δήμαρχοι Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και Αγ. Αναργύρων Σταύρος Τσίρμπας, αντιδήμαρχοι  όλων, σχεδόν, των δήμων της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των δασικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων, εθελοντές κ.α.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ απαρίθμησε ένα προς ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το όρος Αιγάλεω, τονίζοντας προς τον υπουργό την μόνιμη υποχρηματοδότηση και  τις διακρίσεις που γίνονται εις βάρος του σε σχέση με τα άλλα βουνά του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπως και την έντονη παραβατικότητα που επικρατεί στη περιοχή.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ Γουρδομιχάλη να επισκεφτεί το όρος Αιγάλεω για να διαπιστώσει επί τόπου τα προβλήματα και τις προληπτικές δράσεις που αναπτύσσει επί του πεδίου ο ΠΕΣΥΔΑΠ, ενώ με θετικό και εγκωμιαστικό τρόπο αναφέρθηκαν στον διακριτό ρόλο του ΠΕΣΥΔΑΠ και άλλοι εκπρόσωποι δήμων της Αττικής.

 Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ δήλωσε:

«Οφείλω να αναγνωρίσω την άμεση ανταπόκριση του κ Κικίλια στο αίτημα μας για μία σύσκεψη που συμβάλλει στην καλύτερη προετοιμασία έναντι των απειλών, όπως και το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά  που γίνεται κάτι τέτοιο, με επίκεντρο το όρος Αιγάλεω»