Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

 

H διαδικασία επέκτασης της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές περιγράφει η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, με συνέντευξή της στην «Ημερησία». Η επέκταση της επιστολικής και στις εθνικές εκλογές θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή μετά τις Ευρωεκλογές,διευκρινίζει η κ. Κεραμέως, αφού θα «έχει προηγηθεί διαβούλευση με τα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς, ενώ «θα έχουμε την ευκαιρία και στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας να ακούσουμε τις απόψεις των λοιπών κομμάτων».

Η υπουργός Εσωτερικών απορρίπτει την κριτική της αντιπολίτευσης περί πενιχρής απήχησης της επιστολικής ψήφου, δεδομένου ότι μόλις 200.000 εκλογείς θα ψηφίσουν στις 9 Ιουνίου, λέγοντας πως «ο αριθμός των Ελλήνων του εξωτερικού που ενεγράφησαν για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι τριπλάσιος σε σχέση με τον αριθμό εκείνων που ψήφισαν από το εξωτερικό στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023».

Κάλπη εθνικής σημασίας οι Ευρωεκλογές

Οι Ευρωεκλογές αποτελούν αναμφισβήτητα κάλπη εθνικής σημασίας, παρατηρεί η κ. Κεραμέως, παρά το γεγονός ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ευρωεκλογών επιτρέπουν πιο «χαλαρή» ψήφο.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατηγορούν διαρκώς την ηγεσία του ΥΠΕΣ άκριτα, αβάσιμα, ακόμη και για «διαρρήξεις» που φέρονταν να έγιναν στο Υπουργείο Εσωτερικών και όμως δεν έγιναν ποτέ!», παρατηρεί η ΥΠΕΣ, υποστηρίζοντας πως «η ηγεσία του ΥΠΕΣ έχει αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών για τη διαρκή ενίσχυση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων».

Πηγή: Aftodioikisi.gr