Από τον Αριστοφάνη, στα μαργαριτάρια του facebook (Κείμενο -Σχόλια: Νίκος Γκουβίτσας)

clipΑφιέρωσα ατέλειωτες ώρες για να διαβάσω αναρτήσεις χρηστών με διάφορα θέματα στο FACEBOOK, σχόλια φίλων και μη, ανταπαντήσεις τους με μπινελίκια, τα χύμα σεξιστικά κάποιων, την κακία τους, το κράξιμό τους, αλλά και κάποιων άλλων με αιχμηρά σχόλια, αλλά με ποιότητα και χιούμορ. Επίσης, η καθημερινή επικοινωνία κάποιων φίλων μεταξύ τους, με φιλοφρονήσεις, ευχές Γενέθλια, ονομαστικές γιορτές και με γλυκές πρωινές Καλημέρες. Από τα “μαργαριτάρια που αλίευσα”, καταγράφω τις μαχαιριές κατά της εξουσίας, με επιχειρήματα.
1.Πολιτικές αναρτήσεις ,Νσχόλια και απαντήσεις στα FACEBOOK Δημοσιογράφων:
Μέσα από σχόλια αρκετών χρηστών, σε αναρτήσεις δημοσιογράφων-σχολιαστών, για την πολιτική επικαιρότητα, με τρόμο διαβάζω να γράφουν κάποιοι, καλά τους κάνουν και κλείσανε το σταθμό, να απολυθούν όλοι, αυτά τα επιεική γιατί τα άλλα δε γράφονται, χωρίς να σκέφτονται, ότι οι 480, από τους 500 εργαζόμενους είναι αμειβόμενοι των 800-1000 ευρώ τον μήνα με υποχρεώσεις, με παιδιά ,οικογένειες και δε πονηρεύονται εκείνους που πυροδοτούν πολέμους, έχουν βολευτεί με ότι και να γίνει ,αμολάμε τορπίλες με παπαριές και ξεχνάμε το “για ποιον κτυπάει η καμπάνα” που είναι δίπλα και κοντά μας. Και βεβαίως υπάρχουν στο σύνολο το τηλεοπτικό 20 -30 άτομα (κυρίως στελέχη) τα οποία ότι και να γίνει και καλά αμειβόμενοι είναι και δουλειά θα βρούνε, ο δε ρόλος τους ήταν, είναι και θα είναι σκοτεινός, εξυπηρετούν με τον τρόπο τους τα συμφέρονται των μεγάλων, αλλά για τους άλλους το 99,99% του προσωπικού, είναι εργάτες ,γραφιάδες και τεχνικοί. Είπατε τίποτα;
Στη σελίδα του ο Δημοσιογράφος ,γράφει διάφορα θέματα της επικαιρότητας, για τη Πολιτική, το κλείσιμο του Σταθμού που εργαζότανε, σχολιάζοντας τα πρόσωπα της Πολιτικής. Με το που σκάει κάποια ανάρτηση του, έτοιμοι είναι δεκάδες φίλοι και μη, για το ποιοι θα πρώτο γράψουν τα σχόλια τους, που πέφτουν βροχή και δεν προλαβαίνεις να τα διαβάσεις.
Οι σχολιασμοί, έχουν και προσωπικές επιθέσεις, το δε διαδίκτυο είναι τόσο ελεύθερο και γράφει ο καθένας ότι γουστάρει και δεν καταλαβαίνεις το ψέμα από την αλήθεια ,οι δε βρισιές και τα μπινελίκια πέφτουν σύννεφο και είναι ο καθρέφτης της άλλης όψης του Φεγγαριού, ο κρυφός , ο Ανώνυμος, η ισοπέδωση όλων ,η Παιδεία μας και τα σχολεία μας, τα κατάντησαν οι Κάθε Υπουργοί φέουδό τους, να αλλάζουν τα βιβλία όχι με αντικειμενικά κριτήρια, αλλά με βάση τα ιδεολογικά τους συμφέροντα και όλα αυτά σημαίνουν κόστος και χρήμα, ενώ αν τους πεις να φτιάξουν, η να επιδιορθώσουν μία αίθουσα σχολείου, κάνουν τη πάπια, ενώ για άχρηστα πράγματα , σκορπούνε εκατομμύρια.
1.1.Από τα μαργαριτάρια που συνέλλεξα: Κάποιος σχολιάζει την ανάρτηση του Δημ/φου και του γράφει: Σου ξαναεπαναλαμβάνω Κύριε ….και να το θυμάσαι, μη σε δω σε 3-4 μήνες να παίζεις σε ξένο γήπεδο, τότε θα γράψω χειρότερα , γιατί σε ξέρω και με ξέρεις, καλημέρα σου. Άλλος: Μεγάλε, τώρα που χάνεις τη δουλειά σου και σε πιάνει πανικός, πήγαινε στον Κούλη να σε βάλει αντιπρόσωπο της δεξιάς (Κάποιοι χαίρονται να βλέπουν τον άλλον να χάνει τη δουλειά του.Ρε που φθάσαμε)
Γυναίκα, απαντά στον προηγούμενο: Την ορθογραφία σου παρακαλώ πρόσεχε και καπάκι ο θιγόμενος της απαντάει: Μανδάμ εμείς οι απλοί Άνθρωποι έτσι είμαστε. Εσύ που είσαι μορφωμένη, μάθε να μιλάς όμορφα, γιατί ξέρω να σου απαντήσω πολύ καλά Μανδάμ.
1.2.Σε όλα τα κείμενα του Δημ/φου, οι σχολιαστές είναι τόσο εφευρετικοί, την μια τον κάνουν Θεό, την άλλη τον περνούν γενεές δέκα τέσσερις, αλλά εκεί που κτυπάει κόκκινο ,είναι οι σχολιασμοί και αντιπαραθέσεις Σφακιανών για σχόλιο του Δημ/φου προς Κρητικό Υπουργό και γίνεται της Πόπης , που δε γράφονται.
Κάποιος απαντάει στον Δημ/φο: Σε έβλεπα τόσα χρόνια στη Τηλεόραση και σε <<πήγαινα>> και για το λόγο αυτό, σου έστειλα αίτημα φιλίας, όμως βλέποντας τις περισσότερες αναρτήσεις σου, άλλαξα τελείως γνώμη για σένα και καπάκι άλλος του γράφει: με κάλυψες φίλε. Ενώ κάποιος άλλος του γράφει. Έτσι μπράβο, θα πιαστεί η μέση σου από το σκύψιμο κι η γλώσσα σου από γλείψιμο.
1.3.Μία κυρία απαντάει σε έναν άλλο σχολιαστή για τα μπινελίκια που γράφει και τα διαβάζουν τα μικρά παιδιά: Ρε ούτε η GOOGLE που τη ρώτησα, δεν ήξερε να μου πει για σένα , πόσο μα@κας είσαι, για να λάβει την απάντηση του: Oτι μέχρι και ατάκες έτοιμες Μαντάμ Postures, για να μη φανεί η αμορφωσιά σου .
Άλλος παρακάτω σχολιάζει: Επειδή είμαι Περαιώτης και ουχί ευγενής, με τους άθλιους καριερίστες, να τα βάλει στον πάτο του (τον Πολιτικό) και παίρνει απάντηση άλλου που θίχτηκε και του υπενθυμίζει: Επειδή Ρε είμαι Πυργιώτης, μεγαλωμένος στo Athens στην κουλτούρα της νύχτας με πιάνεις; να τα βάλει στον Κ@λο του ( το Πολιτικό), μιλάνε ρε οι Πουτάνες για πολιτική; και σπάζοντας πλάκα κάποιος τρίτος του γράφει: Σε πάω Φίλε, όμως όντως φτωχός, θέλω δραχμή και πάλι δραχμή, με έπιασες;
1.4.Άλλος του γράφει: Ρίχτα του, του Κόμη….και επειδή εγώ την έχω χάσει την αστική μου ευγένεια, αγαπητέ …. άιντε να πάτε όλοι στο διάολο και επειδή είναι από τα Σφακιά ( ο Πολιτικός), μπορεί αυτός να Γ@ει παντός καιρού, αλλά όταν πάει στο χωριό του, να πάει να Γ@μάει τα Κρι-κρι και τις ημιάγριες Αίγες.
1.5.Σε μια ανάρτηση ,μέτρησα 125 σχολιασμούς με ατάκες, με ακραίες εκφράσεις και με ότι κουβέντα μπορεί κάποιος να φανταστεί, ενώ ένας τσαμπουκάς σα πολυβόλο έγραψε 48 σχόλια. Ο Δημ/φος νομίζοντας ότι τέλειωσε, του γράφει: Πιστεύω τώρα να εκτονώθηκες, αλλά εκείνος καπάκι του πετάει, άλλα 10 σχόλια.
2. ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ (μέσα στο χάος, να και τα ωραία της).
Ο ταλαντούχος Άνθρωπος, ότι κι αν κάνει, το κάνει εμπνευσμένα. Και η Κόλαση να σε περιμένει μαζί του, θα είναι παραδεισένια Κόλαση, ενώ από τον Ατάλαντο Άνθρωπο, να μη περιμένεις τίποτα καλό, γιατί κι ο Παράδεισος, είναι ανούσιος.
Εγώ γλύτωσα και δεν είμαι πλέον, σαν κι εσάς, Και χόρτασα : και λεφτά, και Οικογένεια, Κι αγάπη, κυρίως Αγάπη: Εγώ , που μέχρι πέρυσι, αν με άγγιζες ακόμα και εξ’ αποστάσεως, ούρλιαζα <<πίσω μου σ’ έχω σατανά>>.Εγώ χόρτασα, Ένα χειμώνα Αγάπη. Μια Άνοιξη ελπίδα. Κι ένα Καλοκαίρι προοπτική, ολόκληρες προοπτικές. Εγώ, η ξεγραμμένη, χρειάστηκε να ξεγραφτώ για να μπορέσω και να συμμορφωθώ και να αγαπήσω και να αγγίξω και να ανταποδώσω και τα πάντα.
Στην Καψούρα, η καλύτερη του ενός, Είναι η Χειρότερη του Άλλου.
Υ.Γ. Γεια σου ρε Μαλβίνα εκεί που είσαι, που αν ζούσες και έβλεπες σε τι χάλι κατάντησαν την Ελλάδα,θα έστελνες όλα τα Λαμόγια με την πένα σου, στην Κόλαση.
clip_23. Ενδιαφέρον μια ανάρτηση , σε ένα ευαίσθητο θέμα:
Θα το δημοσιεύσω μέχρι να το καταλάβετε. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, δεν είναι περίεργα, η άρρωστα. Το μόνο που θέλουν είναι , ότι θέλει ο καθένας μας….. να τους αποδεχτούμε. Μπορώ να κάνω μια παράκληση? Υπάρχει κανένας πρόθυμος να το δημοσιεύσει για χάρη όλων των Παιδιών, που είναι φτιαγμένα με έναν μοναδικό τρόπο ? Για να δούμε ποιος έχει καρδιά. Το ξέρω οι φίλοι μου θα
το κοινοποιήσουνε.
4.Πολιτικό Αληταριό του Πλανήτη:
4.1. Λένε κάθε εμπόδιο για καλό. Πόσα εμπόδια πρέπει να μας έρθουν, μέχρι να φανεί αυτό το γαμ@νο το <<καλό>>, δεν το έχει προσδιορίσει κάποιος???(Βασ.Γιαννοπούλου).
Ανάρτηση άλλης φίλης: Με τα εκατομμύρια εμπόδια των κάθε Σόιμπλε, τι καλό να περιμένεις, Αφού η κόλαση σαν νόημα είναι λίγη, μπροστά στους Γαμιο@δες, που σέρνουνε πίσω τους έναν Πλανήτη Κομπίνες.
4.2. Πολιτικά Θέματα: Εταιρίες τύπου Siemens, δώρα σε πλούσιους ΜεγαλοΠολιτικούς, Σκαλισμένες με πέτρες και εικόνες και ευλογημένες από χέρια Πατριάρχη, με χαραγμένο, το <<ότι μη νόμιμο ,είναι και ηθικό. >>, Αντίγραφα των δομημένων ομολόγων Ταμείων, Δάνεια αγύριστα, μείωση μισθών και Συντάξεων κατά 50% και των Παραπληγικών κατά 90%, ενώ για κάθε ώρα συνεδριάσεων Συμβουλίων Τραπεζών, Οργανισμών και μισθοφόρων που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα Ξένοι θεσμικοί-Ειδικοί-Υψηλόμισθοι, διαμένουν σε πανάκριβα Ξενοδοχεία με Σάουνα, έχτρα και PRIVE περιποιήσεις σε Λουξ εστιατόρια, προσωπική ασφάλεια, παροχές που πληρώνει με αίμα ο Ελληνικός Λαός, γιατί έχουνε μάθει εκεί που πάνε να μη στερούνται το Χαβιάρι. Επίσης κονομάνε πέραν των μισθών τους ασύλληπτα ποσά για κάθε ώρα υπερωρίας των, που αντιστοιχεί στον μισθό ενός εξαμήνου ενός Έλληνα εργαζόμενου 12ώρου απασχόλησης και την μόνη λέξη που βρήκα και το επιτρέπει η Θρησκεία μας, είναι, Γαμώ τα θα….θάτους ,όλων των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Ελλάδας, Ε.Ε και τους,Τόμα Βίζερ, Μάριο Ντράγκι, το Πουταναριό που ελέγχει τη Ε.Κ.Τ.της Φρανκφούρτης , που χρηματοδοτεί τις βιομηχανίες Όπλων και Χημικών αερίων, που έχουν σκορπίσει το θάνατο σε κάθε Συρία του Πλανήτη και οι Τσάτσοι της πληροφόρησης(λίγοι, αλλά τη ζημιά την κάνουν), μας βάζουνε να σφαζόμαστε μεταξύ μας και όσο αυτό δεν το καταλάβουμε, στο τέλος οικιοθελώς πλέον θα καθαρίζουμε τα σκατά τους, με τη βούλα και το νόμο, ως σκλάβοι πλέον.
4.3.Και σε ρωτάω τώρα εγώ, γιατί να πληρώνουμε Υπουργούς Εργασίας κάλους; αφού έχει καταργηθεί το αντικείμενό τους – Γεια σου ρε Γραβατάκια με τα φουλάρια και τα κόκκινα μαντήλια στο πέτο και συ Αυγουλομάτη με τα μεταπτυχιακά σας, τα ντοκτορά σας και όσοι γίνατε ΨευτοΚαθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου( με τις Κουμπαριές σας; και εννοείτε όχι όλοι, γιατί ακόμα υπάρχουν φωνές που μιλάνε όσο μπορούνε, αλλά στο τέλος τους πετάνε στις χωματερές και εννοούμε φωνές ελεύθερες ,χωρίς τις πινακίδες κάποιου φορέα πίσω τους και καθοδηγούμενοι), τρώγεστε μεταξύ σας ,αφού πρώτα σκοτώσατε το Σύνταγμά μας, κάνετε 7 χρόνια την πάπια, γαμώ τα ΜΑΣΤΕΡ σας και τα Βιογραφικά σας. Ούτε για να μαζεύετε φράουλες στην Μανωλάδα δε θα σας έπαιρναν για δουλειές οι Φραουλάδες, γιατί θα παθαίνανε σε μια νυχτιά οι κ@λοι σας ψύξη , στα λαγκάδια και τα παραπήγματα ,που κοιμούνται οι αλλοδαποί και βλέποντάς σας τα κουνούπια με τα ωραία μάγουλά σας,τις πανάκριβες Κολόνιες σας, θα έκαναν πανηγύρι, που θα έπιναν τόσο γλυκό αίμα.
5. Σοφές Γνώμες: Άρχισε να λες και κανένα ΟΧΙ και να χαλάς χατίρια. Τότε θα δεις
ποιοι θα μείνουν δίπλα σου και ποιοι θα τρέχουν σαν λαγοί, γιατί έλεγες δυστυχώς, ΝΑΙ σε όλα (Αλ.Μπερδέ).
5.2.Έρχονται στιγμές στη ζωή μας, που θα πρέπει να δεχτούμε ότι όλα αλλάζουν, Άνθρωποι καταστάσεις , δεδομένα, συναισθήματα ακόμα και η ίδια μας η ζωή. Και πρέπει να το δεχτούμε ,όπως κάνει ένα δέντρο με τον Άνεμο, που λυγίζει, αγκομαχάει, πονάει, φωνάζει μέσα του, αλλά ο κορμός του, στο τέλος ΔΕΝ Σπάει.
(Τζία Καννελάκη).
6.Ερωτικά και Διάφορα
6.1.Κακώς σε θεώρησα σταθμό της ζωής μου. Εσύ δεν ήσουν, ούτε στάση, για κατούρημα-Δεν μπορώ φιλενάδα να ζήσω χωρίς αυτόν. Έλα της λέει εκείνη Σύνελθε.
Εδώ υπάρχουν Άνθρωποι που ζούνε χωρίς το ένα τους νεφρό. Είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρεις και χωρίς αυτό το Αρχ@δι (M.CH..)
6.2.Φίλε μου να θυμάσαι ότι η Γυναίκα, είναι σαν την μπάλα. Αν την έχεις δει ποδοσφαιριστής και την κλωτσάς, Να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθεί σύντομα στην αγκαλιά ,κάποιου τερματοφύλακα (G.P).
6.3. Εμένα γιατί δεν μου χτυπάει το κουδούνι, κάποιος ωραίος γείτονας; Δεν έχω ζάχαρη εγώ; Και άκου παιδί μου, σε αυτό το Κράτος, χρωστάνε όσοι δεν έκλεψαν. Όσοι έκλεψαν, δε χρωστάνε. – Αν σε ρωτήσουν, τι ζητάς από εμένα το αλάνι, να τους πεις, <<και τα Πειρατικά Βαπόρια, γυρεύουνε Λιμάνι>>. Ζούμε σε μιαν εποχή, που οι ανήθικοι μιλάνε για ήθος και οι …ψεύτες, για Αλήθεια —Για κοίτα Ρε που φθάσαμε, να μην έχουμε Βρακί να βάλουμε, εκεί μας έφθασαν οι Βρωμιάρηδες της Μίζας.
7.Μήνυμα sos, από Παράδεισο (Άγιος Πέτρος), στη Γη.
Κάποιος που είναι στα τελευταία του, παίρνει ένα μήνυμα (στον ύπνο του) από τον Άγιο Πέτρο που του λέει, ότι πριν τον πάρει στην αυλή του, τι δώρο θα επιθυμούσε να του κάνει: Άγιε μου Πέτρο, επειδή από τότε που γεννήθηκα ένιωσα τη πείνα, φτώχια, ξεπεσμό, ξευτίλα λιγοστή έως ανύπαρκτη Σύνταξη, με διαλυμένα Νοσοκομεία, αν μάλιστα καταφύγεις σε ιδιωτικά Ιατρεία τις πρώτες ημέρες του μήνα ,σου λένε κλείσαμε με το ΠΕΔΥ και ρίχνεις 30 ευρώ και βάλε χωρίς απόδειξη, γι αυτό σου λέω Άγιε μου Πέτρο ,έπρεπε να βρεις τρόπο και να έδινες δωρεάν προφυλαχτικά στους Πατεράδες των Ξενόδουλων Πρωθυπουργών που πούλησαν την Ελλάδα , όπως επίσης και όλων των Ψαλιδοχέριδων Υπουργών Οικονομικών και εργασίας, πριν την ερωτική πράξη, για να μη γίνει η σύλληψή τους και έρθουν στον κόσμο, μήπως και γλύτωναν οι Έλληνες και ο Ντουνιάς τα εγκεφαλικά τους, από τα μνημόνια και τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει στον Ελληνικό Λαό, με τα όσα έχουν κάνει και δυστυχώς όμως ,τους έχει δοθεί ασυλία με τη βούλα του νόμου.
8.Φιλοφρονήσεις, λόγια του Αέρα ,σε Foto στα profile
Είσαι Θεά-Μπράβο Κορμάρα μου-Σε λατρεύω Μωρό μου-Καληνύχτα ομορφιά μου, ανατολή μου, καρδούλα μου, ζωή της ζωής μου, πούλια και φεγγάρι μου, δειλινά στην Οία που σου κράταγα και μου κράταγες το χέρι και φιλιόμασταν. Μόνιμε έρωτά μου, τι με νοιάζει για την κρίση ,εγώ για σένα ζω, Αέρα μου, αναπνοή μου, καρδιά μου ρίξε με στα κύματά σου-ρίξε με στα πέλαγα και ξέρω πως θα με σώσεις-πόνε της καρδιάς μου, κτύπα με ,αντέχω ακόμα.
Κείμενο: Νίκος Γκουβίτσας