Διεθνές Συνεδρίο για την Αυτοαπασχόληση των Νέων

15056382_1396924783673182_8805396767155626265_n

Στη χθεσινή έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου για την Αυτοαπασχόληση των Νέων που διοργανώνει η ΠΕΔ Αττικής και το Ευρωπαϊκό δίκτυο ELISAN, παραυρέθηκε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης, μεταξύ δημάρχων απ’ όλη τη χώρα και υπουργών της Κυβέρνησης και φυσικά η Περιφερειάρχης κ. Δούρου με συνεργάτες της.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, στην Αθήνα.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου, αποφασίστηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες και ο κ. Καπλάνης ήταν από εκείνους που πρωτοστάτησαν για να πάρει “σάρκα και οστά”.

images-cms-image-000010305Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Αυτοαπασχόληση των Νέων, που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ένταξη και την Τοπική Κοινωνική Δράση (E.L.I.S.A.N.), στις 10 – 11 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», έδωσε τον χαιρετισμό της.

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις έννοιες της περιβόητης «flexicurity» καθώς και της «αυτοαπασχόλησης» που προβάλλονται ως «εναλλακτικές» της βιώσιμης απασχόλησης -της απασχόλησης δηλαδή που θα έπρεπε να είναι το πραγματικό ζητούμενο, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα βάλλονται πολλές πλευρές των ευρωπαϊκών κεκτημένων. Αναφορικά με το ζήτημα της ανεργίας των νέων, επισήμανε ότι «η συγκυρία χαρακτηρίζεται από τα εξαιρετικά υψηλά, τα συντριπτικά ποσοστά ανεργίας των νέων στη χώρα μας – ποσοστά που ουσιαστικά ακυρώνουν το μέλλον της κοινωνίας μας», τονίζοντας ότι πρόκειται για «ποσοστά που μας θέτουν όλους μας, αιρετούς και μη, προ των ευθυνών μας, μας επιβάλλουν να δράσουμε. Να αναλάβουμε δράση, όχι σήμερα αλλά… χθες».

Κατά την παρέμβασή της, η ίδια σημείωσε ότι η καινοτόμα νεανική επιχειρηματικότητα αποτελεί ίσως το πιο κρίσιμο στοίχημα τούτης της περιόδου, «που δεν αφορά μία, δύο ή τρεις χώρες. Κάποιες Περιφέρειες, ή ορισμένους Δήμους. Αφορά συνέργειες, οριζόντιες και κάθετες, στο πλαίσιο των πρωτόγνωρων δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, για το μέλλον των κοινωνιών μας. Για το μέλλον των νέων».