Συμπολίτης μας: Αλόγιστη στάθμευση: “Μια Αδιαφορία και απειλή για τη δημόσια ασφάλεια!”

Στην καρδιά της Αγίας Βαρβάρας, στη διασταύρωση της 28ης Οκτωβρίου και της στροφής προς Βύρωνος, ξετυλίγεται καθημερινά μια ποταπή επίδειξη ανευθυνότητας και περιφρόνησης της δημόσιας ασφάλειας. Οι ένοχοι; Αυτοί οι ανεύθυνοι οδηγοί που, με κατάφωρη περιφρόνηση του νόμου και την κοινή λογική, επιλέγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στις στροφές των λεωφορείων, διακόπτοντας τη ροή της κυκλοφορίας και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αμέτρητων μετακινούμενων.

Το πρόσφατο χτεσινοβραδινό περιστατικό με την παρέμβαση της Τροχαίας Δυτικής Αττικής όπου περί ώρας 23:30 υπενθυμίζει τις συνέπειες μιας τέτοιας απερίσκεπτης συμπεριφοράς. Κληθείς για να αντιμετωπίσει το χάος που προκάλεσαν αυτοί οι ανεύθυνοι οδηγοί, ο αστυνομικός αναγκάστηκε να εκδώσει κλήσεις για παράνομη στάθμευση. Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ από μερικά παράνομα σταθμευμένα οχήματα.

Το Εξοργιστικό όλης αυτής της καθημερινής αναστάτωσης της ζωής όλων υμών που ζούμε πλησίον του σημείου είναι ότι Λάβαμε Κλήση για Παράνομη Στάθμευση και ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΑΜΕ την κυκλοφορία και είχαμε σταθμεύσει εκτός της καθορισμένης διαδρομής των Λεωφορείων στην προέκταση της 28ης Οκτωβρίου μετά την διασταύρωση της Βύρωνος προς το Αδιέξοδο του Δρόμου όπως καθαρά μπορείτε να δείτε και τις επισυναπτόμενες Φωτογραφίες με την καθήλωση του Λεωφορείου πάνω από 90 Λεπτά και τις θέσεις που είχαν τα οχήματα μας.

Την Δευτέρα το πρωί θα πρέπει να χάσουμε πολύτιμες ώρες από την ζωή μας για να τρέχουμε στο Περιστέρι στο Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής για να μας ΕΞΗΓΉΣΕΙ κάποιος γιατί ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΚΛΗΣΗ όσοι ήμασταν εκτός φοράς Κυκλοφορίας των Λεωφορείων που διέρχονται του Σημείου !

Ο ίδιος ο ιστός της κοινωνίας μας ξεφτίζει όταν τα άτομα δίνουν προτεραιότητα στην ευκολία τους έναντι της ασφάλειας και της ευημερίας των άλλων. Παρακωλύοντας τις στροφές των λεωφορείων, αυτοί οι οδηγοί όχι μόνο εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά θέτουν σε κίνδυνο τους πεζούς και τους συμπολίτες τους. Είναι μια εγωιστική πράξη που λέει πολλά για την έλλειψη σεβασμού και ενσυναίσθησης στην κοινωνία μας.

Αλλά ίσως αυτό που εξοργίζει περισσότερο είναι το θράσος με το οποίο αυτοί οι παραβάτες πραγματοποιούν τις παραβάσεις τους. Παρά τη σαφή σήμανση και τη γνώση ότι οι ενέργειές τους διαταράσσουν τη ροή της κυκλοφορίας, συνεχίζουν να παραβιάζουν το νόμο ατιμώρητα. Είναι μια χυδαία επίδειξη δικαιώματος που δεν μπορεί – και δεν πρέπει – να γίνει ανεκτή.

Η λύση, όπως προτείνεται προς τις αρμόδιες αρχές, δεν είναι χωρίς τις δικές της προκλήσεις. Η μετατόπιση της κίνησης των λεωφορειακών γραμμών σε εναλλακτικές διαδρομές μπορεί να προσφέρει ανακούφιση, αλλά είναι απλώς μια λύση σε ένα πολύ βαθύτερο πρόβλημα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια θεμελιώδης αλλαγή νοοτροπίας—μια συλλογική δέσμευση για την τήρηση των αρχών της ευγένειας και του σεβασμού του νόμου.

Επιπλέον, η πρόταση για ανακατεύθυνση λεωφορειακών γραμμών που Σταθμεύουν πλησίον του Νοσοκομείου της Πόλης μέσω της συμβολής της Αγίας Μαρίνης με τη συμβολή της με την Ιερά Οδό είναι μια λύση που εξυπηρετεί και ίσως να μπορεί να αντιμετωπίσει τη βασική αιτία του προβλήματος.

Είναι καιρός οι υπεύθυνοι για αυτό το χάος να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Η αυστηρή επιβολή των κανονισμών στάθμευσης, τα βαριά πρόστιμα και οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης της κοινότητας είναι μερικά μόνο μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν για την αποτροπή μελλοντικών παραβάσεων. Αλλά τελικά, εναπόκειται στον καθένα από εμάς να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ευημερία των συμπολιτών μας έναντι της δικής μας ευκολίας.

Συμπερασματικά, η μάστιγα της αλόγιστης στάθμευσης στις στροφές των λεωφορείων πρέπει να εξαλειφθεί για χάρη της δημόσιας ασφάλειας και ευγένειας. Είναι καιρός οι οδηγοί να ξυπνήσουν για τις συνέπειες των πράξεών τους και οι αρχές να λάβουν αποφασιστικά μέτρα για να αποκαταστήσουν την τάξη στους δρόμους μας. Οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν προδοσία της συλλογικής μας ευθύνης να διασφαλίσουμε μια ασφαλή και τακτική κοινωνία.

Φίσκιλης Άγγελος

ένας Εξοργισμένος για 39 χρόνια Κάτοικος της Περιοχής