Σύλλογος Γονέων Α Λυκείου: «Ποιητικό Αφιέρωμα»

.
«Ποιητικό Αφιέρωμα»
.
Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας ανεβάζει τον πήχη ψηλά με μια σημαντική διοργάνωση, ένα πλούσιο Ποιητικό Αφιέρωμα που πραγματοποιείται με την ένθερμη στήριξη και συμμετοχή μαθητών κι εκπαιδευτικών του σχολείου μας.
.
Μια δίμηνη εργώδης προσπάθεια και συνάμα μια συναρπαστική εμπειρία, ένα γοητευτικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της ποιήσεως.
.
Ένα εγχείρημα πρόκληση που περιελάμβανε ανθολόγηση ποιημάτων πέντε σπουδαίων Ελλήνων ποιητών (Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Κική Δημουλά, Τάσος Λειβαδίτης και Γιάννης Ρίτσος), αποκλειστική δημιουργία κι επιμέλεια σχετικών βιντεοπαρουσιάσεων, πολύωρες πρόβες!
.
Κάναμε μια φιλότιμη προσπάθεια κι είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τον καρπό αυτής μαζί σας.
.
Γιατί …
.
“Αν δεν μπορέσω να το δεις κι εσύ, μοιάζει σα να μη το ‘χω…”
.
.
Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 18.00 το αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί όλους εσάς, γονείς, εκπαιδευτικούς, δημότες της πόλης μας. Είστε όλοι προσκεκλημένοι!
.
Την εκδήλωση μας θα τιμήσει με την παρουσία της η Έλση Δημουλά Ελση Δημουλά, θυγατέρα και επιμελήτρια του έργου της σπουδαίας Ελληνίδας ποιήτριας, Κικής Δημουλά, η οποία θα απαγγείλει αγαπημένα ποιήματα της Κικής Δημουλά μαζί με τους μαθητές μας!
.
Ελάτε να ανέβουμε μαζί την υψηλή σκάλα της ποιήσεως μα κυρίως να επικροτήσουμε την γενναία προσπάθεια των μαθητών μας, των παιδιών μας!
.
“Εἰς σέ προστρέχω Τέχνη τῆς Ποιήσεως,
πού κάπως ξέρεις ἀπό φάρμακα·
νάρκης τοῦ ἄλγους δοκιμές, ἐν Φαντασίᾳ καί Λόγῳ.
Τά φάρμακά σου φέρε Τέχνη τῆς Ποιήσεως,
πού κάμνουνε — γιά λίγο — νά μή νοιώθεται ἡ πληγή.
Κ.Π. Καβάφης
.
Καλώς να σμίξουμε!
.
Το ΔΣ