Ξεκίνησαν οι 10ήμερες εκπτώσεις – Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

%ce%b5%ce%ba%cf%80%cf%84%cf%89%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83Ανοιχτά θα είναι αυτή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ).

Επίσης από πρωί της Τρίτης 1 Νοεμβρίου 2016 ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες «φθινοπωρινές» εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν για 10 ημέρες, έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016.

Στο διάστημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων , τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11:00 – 18:00.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

• Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

• Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

Πηγή: Express.gr