Βασίλης Γκιτάκος: “Ποιος κοροϊδεύει ποιους…!”

.

Ποιος κοροϊδεύει ποιους…!

Το μάθαμε κι αυτό, απαγορεύονται οι ράμπες ΑμεΑ στις νησίδες (τρίγωνα) στους κόμβους οδών.

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι εκλεγμένοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Βαρβάρας θέσαμε στη Δημοτική Αρχή ερώτημα που αφορά τις ράμπες των ΑμεΑ στα πεζοδρόμια του δήμου.

Από την αρχή διευκρινίσαμε ότι δεν μπαίνουμε σε κανέναν πλειοδοτικό διαγωνισμός ευαισθησίας για τα Άτομα με Αναπηρία αλλά παρεμβαίνουμε στη λογική να διορθωθούν παραλείψεις ή κακοτεχνίες.

Αναφέραμε νησίδες που κατασκευάζονται από τον Δήμο προκειμένου οι πεζοί να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια όταν θέλουν να διασχίσουν κάποιο κόμβο οδών. Πιο συγκεκριμένα αναφέραμε το πρόβλημα που δημιουργείται για τους συμπολίτες μας με αναπηρία στον κόμβο Ηπείρου – Οδυσσέως – Σωκράτους όταν το τρίγωνο που κατασκευάστηκε δεν έχει πρόβλεψη ράμπας ΑμεΑ. Σε αντίθετη περίπτωση στον κόμβο των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου – Καβάλας – Μήλου όπως και αλλού ορθώς προβλέφθηκε και κατασκευάστηκε ράμπα ΑμεΑ. Όπως κακοτεχνίες στις ράμπες ΑμεΑ, που δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις ράμπες από την υψομετρική τους διαφορά με τον δρόμο, υπάρχουν σχεδόν στο σύνολο των πεζοδρομίων στους δρόμους της Αγίας Βαρβάρας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως για παράδειγμα οι ράμπες των πεζοδρομίων της πλατείας Αγίας Ελεούσας.

Η απάντηση του δημάρχου, αφοπλιστική. «Στο συγκεκριμένο τρίγωνο που αναφέρεστε, απαγορεύεται να μπουν ράμπες ΑμεΑ(!)», δήλωσε. Για τις υπόλοιπες ράμπες σχεδόν στο σύνολο των πεζοδρομίων, καμία απάντηση! Και διερωτόμαστε πως γίνεται να επιτρέπεται ράμπα ΑμεΑ στον κόμβο Μεγ. Αλεξάνδρου – Καβάλας – Μήλου και να απαγορεύεται η ράμπα στον κόμβο Ηπείρου – Οδυσσέως και Σωκράτους;

Από την απάντηση του δημάρχου, το σίγουρο είναι ένα, δεν είναι θέμα ούτε ανικανότητας, ούτε ανευθυνότητας της Δημοτικής Αρχής. Είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικής. Ακόμα και τις απλές καθημερινές ανάγκες του λαού της Αγίας Βαρβάρας, η δημοτική αρχή τις αφήνει πίσω για να υλοποιήσει με πρόχειρο σχεδιασμό έργα βιτρίνας και μόνο.

Βασίλης Γκιτάκος,

Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Αγίας Βαρβάρας