Έκαναν λάθος η Περιφέρεια και ο Δήμος όταν ανέφεραν πως θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι από την οδό Δεληγιάννη έως την οδό Κρήτης;

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού Π. Π. Γερμανού από την οδό Δεληγιάννη έως την οδό Υψηλάντη.

Από την οδό Υψηλάντη έως την οδό Κρήτης τοποθετούνται τσιμεντοκυβόλιθοι και ήδη το μεγαλύτερο μέρος του κομματιού αυτού έχει ολοκληρωθεί.

Τον Φεβρουάριο του 2019, η εφημερίδα μας είχε δημοσιεύσει ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Περιφέρειας, στο οποίο ανεγράφετο πως τσιμεντοκυβόλιθοι θα ετοποθετούντο από την οδό Δεληγιάννη έως την οδό Κρήτης.

Άλλαξε κάτι και κυβόλιθοι τοποθετήθηκαν μόνο από την οδό Υψηλάντη έως την οδό Κρήτης ή ήταν λάθος το δελτίο τύπου της Περιφέρειας που έκανε λόγο για την έκταση που θα επιστρώνονταν με αυτούς;

Πάντως η μη επίστρωση της οδού Π. Π. Γερμανού από την οδό Δεληγιάννη έως την οδό Υψηλάντη με τσιμεντοκυβόλιθους, αναιρεί σε μεγάλο βαθμό την ουσία και  το νόημα του έργου που μιλάει για Βιοκλιματική Αστική Ανάπλαση, η οποία δεν επιτυγχάνεται με το ρίξιμο ασφάλτου, η οποία λειτουργεί ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από το δελτίο τύπου της Περιφέρειας που έκανε αναφορά σχετικά:

Πάντως εκτός του δελτίου τύπου της Περιφέρειας του 2019, στην Διακήρυξη Επιλογής Αναδόχου του Δήμου, για την κατασκευή του έργου, το 2022, στις σελίδες 22 & 23 από τις 60, στην περιγραφή του έργου, αναφέρεται και εκεί ποια σημεία θα στρωθούν με τσιμεντοκυβόλιθους:

Σημ. “Π”: Οι υπογραμμίσεις με κόκκινο χρώμα είναι της εφημερίδας.