ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Σφοδρή επίθεση κατά Μίχου, εξ΄ αιτίας του θέματος της ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ

Στην επεισοδιακή 6η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως την μετέτρεψε με ευθύνη του ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, που η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφερε το θέμα, ο δήμαρχος χτυπώντας τα χέρια του στα έδρανα και σε έξαλλη κατάσταση, δήλωνε αναρμόδιος να δώσει λύση για αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου στη Διγενή Ακρίτα με τις μικροαποκλίσεις του υπάρχοντος διαμορφωθέντος εδάφους, προκειμένου να μην χρεωθούν οι κάτοικοι χιλιάδες ευρώ για «μία τρύπα στο νερό» που καμία αλλαγή δεν θα επιφέρει εκτός από το έσοδο στο δήμο και τελικά φάνηκε ότι μόνο αυτό ενδιαφέρει τη δημοτική αρχή.

Ωρυόμενος ο δήμαρχος στη συνεδρίαση, με παρόντες τους κατοίκους που κατέθεσαν την αντίθεση τους στην αδικία που υποβάλλονται από την δημοτική αρχή, δήλωνε ότι καμία τροποποίηση δεν μπορεί να γίνει και ότι ο νόμος είναι νόμος και δεν αλλάζει.

Τον διαψεύδει όμως η απόφαση με αριθμό 13595/2006 του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ τευχ. Δ’/Αρ. Φυλ. 389/ 5-5-2006) που επί δικής του θητείας ως δήμαρχος, αποφασίστηκε η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο ο.τ. 176.

Τόσο η συγκεκριμένη απόφαση όσο και οι αποφάσεις άλλων δήμων (π.χ. Δήμος Σητείας) να τροποποιήσουν τα εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια τους και να εντάξουν σε αυτά τις μικροαποκλίσεις, όπως στην περίπτωση της οδού Διγενή Ακρίτα, της διαμορφωμένης κατάστασης εδάφους (κολώνες ΔΕΗ, φρεάτια ΕΥΔΑΠ, δρόμους, πεζοδρόμια κλπ), χωρίς να χρειάζεται οι κάτοικοι να ματώσουν οικονομικά, δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική και κοινωνική αναλγησία της δημοτικής αρχής Αγίας Βαρβάρας.


Γκιτάκος Βασίλης
Φατσιλέτος Δημήτρης
Δημοτικοί Σύμβουλοι
με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»