Πλούσια σε θέματα, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

timthumbΣε ήρεμη ατμόσφαιρα, εκτός ενός ολιγόλεπτου σημείου τριβής μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Κουντούρη και Βασιλάκου, διεξήχθει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης έκαναν ερωτήσεις που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και η Δημοτική Αρχή απάντησε στις περισσότερες από αυτές.

Μεταξύ των ερωτήσεων που υποβλήθηκαν ήταν και οι εξής:

%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd-%cf%87%ce%b1%cf%81%cf%89%ce%bd
Βασιλάκος:
Σχετικά με την καθαριότητα του Δήμου, την πιστοποίηση των παιδικών χαρών, ενώ ζήτησε να πάρει αντίγραφα των Τεχνικών εκθέσεων που αφορούν διάφορα έργα της πόλης μας κ.ά.

Γιάγκας : Για το συνεχιζόμενο κλείσιμο της γέφυρας της  Στέφανου Σαράφη, τη σύμβαση που αφορά την δανειοδότηση του Δήμου για την αγορα της ΒΙΟΧΡΩΜ κ.ά. Επίσης δήλωσε πως δεν του στάλθηκαν από το Δήμο αντίγραφα των εισηγήσεων των θεμάτων της σημερινής συνεδρίασης και γιαυτόν το λόγο ψήφισε λευκό σε όλα τα θέματα

%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bfΣιαραμπή: Για τη μη λειτουργία των ηλιακών φωτιστικών στην οδό Αγίας Βαρβάρας εδώ και δύο χρόνια, για τη λειτουργία και το μέλλον του Νοσοκομείου της πόλης μας, για το θέμα του γηπέδου στα Ριμινίτικα, για το θέμα της αναμετάδοσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω Ίντερνετ κ.ά.

Νικητάκης: Θέλησε να πληροφορηθεί εάν ο Δήμος έχει κινήσει την όποια διαδικασία κατασχεσης περιουσιόυσιακών στοιχείων Δημοτών μας από τον Δήμο λόγω οφειλών.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης αναφερόμενος στις ερωτήσεις έδωσε τις παρακάτω διευκρινήσεις:

Για την πιστοποίηση των Παιδικών Χαρών ενημέρωσε πως υπάρχει πρόβλημα με την Περιφέρεια αφού το μεγαλύτερο μέρος της αναβάθμισης των παιδικών χαρών έχει να κάνει με προμήθειες οργάνων τις οποίες δεν εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

%ce%b2%ce%b9%ce%bf%cf%87%cf%81%cf%89%ce%bcΣχετικά με τη νέα σύμβαση και τους όρους δανειοδότησης της αγοράς του χώρου της π. ΒΙΟΧΡΩΜ δήλωσε πως δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση και πως μόλις ολοκληρωθεί θα δωθούν αντίγραφα σε κάθε ενδιαφερόμενο. Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Γιάγκας σχετικά με το θέμα της νέας δανειακής σύμβασης υποστηρίζει πως αυτή επιβαρύνει τον Δήμο με επιπλέον δύο εκατομμύρια ευρώ.

%ce%b3%ce%b7%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%bf-%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%b1Αναφερόμενος στο γήπεδο στα Ριμινίτικα υπογράμμισε πως την ευθύνη παρακολούθησης των έργων, της εφαρμογής της μελέτης, όπως και την πορεία αυτών έχει η Περιφέρεια. Σημείωσε πως παρ΄ότι το έργο πρόκειται να παραδωθεί βάσει σύμβασης στις 31 Δεκεμβρίου 2016, ο Δήμος εξασφάλεισε άδεια χρησιμοποίησής του από τώρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες πολιτών και ομάδων της πόλης μας.

Όσον αφορά τα ηλιακά φωτιστικά που έχουν εγκατασταθεί εδώ και δύο χρόνια αλλά δεν λειτουργούν όλα, παραδέχτηκε πως υπάρχει πρόβλημα και γίνεται προσπάθεια επίλυσής του, αφού το έργο δεν έχει παραληφθεί, από την Περιφέρεια η οποία είναι υπεύθυνη γιαυτό.

nosokomeioΓια το θέμα του Νοσοκομείου ενημέρωσε το Σώμα πως πρόσφατα οι Δήμαρχοι Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και ο Αντιδήμαρχος της πόλης μας κ. Ντάβιος (ο ίδιος ήταν εκτός Ελλάδος) επισκέφτηκαν τον υφυπουργό κ. Πολάκη και του έθεσαν το ζήτημα λειτουργίας του Νοσοκομείου. Μέχρι στιγμής διαφαίνεται η λειτουργία μαλλοντικά τησ Παθολογικής Κλινικής, Χειρουργικής άνευ νοσηλείας, ενώ έχει προγραμματιστεί ο έλεγχος των κτιρίων.

Για το θέμα των πληστηριασμών και κατασχέσεων από πλευράς Δήμου κατά συμπολιτών μας, ανέφερε πως περίπου 200 συμπολίτες μας έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών, πως ο Δήμος δεν έχει πρόθεση να κινήσει την όποια διαδικασία εις βάρος τους, αλλά πρόσθεσε πως εάν υπάρχουν χρέη προς άλλους Οργανισμούς εκεί είναι άλλων θέμα.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσησε να μην προβεί σε καμία αύξηση των Δημοτικών Τελών φωτισμού και καθαριότητας οικιών και καταστημάτων για το 2016. Σημειώνουμε πως η  τακτική αυτή ακολουθείται από το 2006 έως σήμερα.

Ο Συνδυασμός του κ. Βασιλάκου πρότεινε να υπάρξει μείωση κατά 7%.

Η κ. Φέγγη επίσης ζήτησε μείωση των Τελών.

Επίσης και στα τέλη κατάληψης πεζοδρομίων και πανηγυριών η Δημοτική Αρχή πρότεινε και υπερψηφίστηκε η πρόταση της για μηδενική αύξηση, σε αντίθεση με το συνδυασμό του κ. Βασιλάκου που πρότεινε μείωση κατά 10% των τελών.