Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος η καθιερωμένη “Γιορτή Τσικουδιάς”

14608744_10210418392193632_4070595386103197915_o

Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος η καθιερωμένη “Γιορτή Τσικουδιάς” που διοργάνωσε η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η Μεγαλόνησος” το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην αίθουσα της.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία απόσταξης της τσικουδιάς από το ρακοκάζανο, να γευτούν κρητικές γεύσεις και να χορέψουν κάτω από τους ήχους της κρητικής λύρας. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δίνοντας την ευκαιρία στους τελευταίους προσκεκλημένους να γευτούν (κάτι που συνηθίζεται στη Κρήτη) μακαρόνια –βρασμένα στο ζουμί του κρέατος – με ξινομυζήθρα.

wwwwΗ Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας οφείλει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο κόσμο για τη προσέλευση του που ξεπέρασε τα +250 άτομα. Ευχαριστούμε από καρδιάς, τους εθελοντές μας που με κέφι, συνέπεια και εργατικότητα, βοήθησαν την προσπάθεια μας, να διατηρούμε και να μεταλαμπαδεύουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. : ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γ. Καπλάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σ. Τζόκας,  ο Αρχιμανδρίτης Πάτερ Μελέτιος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Α. Τσουλούφα, οι Αντιδήμαρχοι Θ. Ντάβιος, Δ. Παγουρτζής, Σ. Σαββίδης, η Δημοτική Σύμβουλος Σ. Κοσμίδου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίας Βαρβάρας Α. Σιούτη – Κορνελάκη , ο εκπρόσωπος της Παννελήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών & Πολιτιστικών Σωματείων Α. Βλαχιώτης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω, Αγίου Δημητρίου & Περιστερίου, ο εκπρόσωπος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ Μ. Καρχιμάκης και οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Π. Αβούρης, Ά. Γούναρη, Μ. Φράγκου. Ευχαριστούμε το χορηγό επικοινωνίας ΛΥΡΑ fm καθώς και τους Σ. Αθανασάκη, Θ. Κορδαλή (Σεβντά).

Επίσης Θερμές ευχαριστίες θέλουμε να δώσουμε στους χορηγούς μας για την προσφορά προϊόντων & των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς. Τέλος, χαιρετισμό απέστειλαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Μ. Γιάγκας και η Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής.

Για το Δ.Σ

Παπαθανασάκης Ιωάννης
Ειδικός Γραμματέας