Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Εχθές Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, Περίοδος: Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2024, η οποία θεσμοθετήθηκε πρόσφατα και διεξήχθη για πρώτη φορά στην πόλη μας.

Σύμφωνα με το ισχύον πλέον, ο κάθε δημοτικός/η σύμβουλος μπορεί να καταθέσει εγγράφως προς συζήτηση έως ένα (1) θέμα σχετικό με το έργο της δημοτικής αρχής.

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση, ερωτήσεις υπέβαλαν οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι με τα εξής θέματα:

Μιχάλης Φράγκου “σχετικά με τη λειτουργία των πειραματικών σχολείων, του Τεχνικού Λύκειου και τη λειτουργία Γυμνασίου στην κάτω Αγία Βαρβάρα.

Λεωνίδας Νικόπουλος “σχετικά με τον έλεγχο στατικότητας και ασφάλειας των σχολείων σε περίπτωση σεισμού”

Άννα Γούναρη “σχετικά με την εξυπηρέτηση του πολίτη από την έλλειψη Τραπεζών, σύντομα Ταχυδρομείου, αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου, μεταφοράς των μαθητών της κάτω Αγίας Βαρβάρας στο σχολικό συγκρότημα κ.ά”.

Βασίλης Γκιτάκος “σχετικά με τον αθλητισμό, την κατάσταση του γηπέδου στα Ριμινίτικα, την υποδομή για αθλήματα στίβου, την αναγκαιότητα διεκδίκησης χώρου για την κατασκευή κέντρου στίβου”

Φατσιλέτος Δημήτρης “σχετικά με θέματα υγείας, την έλλειψη Κέντρου Υγείας στην πόλη μας, την υποβάθμιση του Νοσοκομείου κ.ά.”

Σαρόπουλος Κωνσταντίνος και Φωτιάδης Παναγιώτης “σχετικά με την παραβατικότητα, την εγκληματικότητα και την αστυνόμευση στην πόλη μας”

Στην ιστοσελίδα του δήμου, η συνεδρίαση έχει αναρτηθεί και όσοι θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν  τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, τις απαντήσεις από τη Διοίκηση και σχετικούς διαλόγους.

Σχετικά με την ειδική αυτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, λάβαμε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί με τους πολίτες” κ. Κωνσταντίνο Σαρόπουλο, άρθρο το οποίο για τεχνικούς λόγους θα δημοσιευτεί αύριο.