Τέμπη: Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Τα ονόματα των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών που βρήκαν τραγικό θάνατο πριν από έναν χρόνο, έγραψαν διαδηλωτές που συμμετείχαν στη χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Με συγκεντρώσεις, πορείες και εκδηλώσεις μνήμης σε κάθε γωνιά της χώρας, η Ελλάδα τίμησε εχθές τη μνήμη των 57 θυμάτων του δυστυχήματος, ζητώντας την απόδοση ευθυνών και την απονομή Δικαιοσύνης. Οι διαδηλωτές απαίτησαν να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας και να τιμωρηθούν άμεσα όσοι εμπλέκονται.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε εχθές το μεσημέρι και το ετήσιο μνημόσυνο στο «σημείο μηδέν» στα Τέμπη.

Βυθισμένοι στον πόνο, με δάκρυα στα μάτια, οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους, άφησαν λουλούδια και στεφάνια και άναψαν κεριά για τους 57 νεκρούς.

To σημείο λίγο πιο κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές πλημμύρισε με πανό και μηνύματα οδύνης και οργής για τους αδικοχαμένους ανθρώπους.

Εχθές το πρωί τηρήθηκε  από την Ολομέλεια της Βουλής ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. «Ως Εθνική Αντιπροσωπεία πενθούμε – όπως πενθεί όλη η Ελλάδα, όλος ο Ελληνισμός» ανέφερε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης. «Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς αλλά το χρέος μας αδιαπραγμάτευτο. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως. Να υπάρξει ταχύτερη και αντικειμενική κρίση. Οφείλουμε όμως να αφήσουμε απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της» πρόσθεσε.