Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: Ενημερωτική συζήτηση του Συλλόγου μας με θέμα: “Δεν με καταλαβαίνεις!”

Σε κλίμα ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 η ενημερωτική συζήτηση του Συλλόγου μας με θέμα:
.
“Δεν με καταλαβαίνεις!”
.
Η επικοινωνία με τους εφήβους μας και πώς μπορεί να γίνει καλύτερη!
.
Η προσκεκλημένη ομιλήτρια, κα. Σοφία Ανδρεοπούλου, MSc, παιδοψυχολόγος και συγγραφέας σχετικών βιβλίων ανέλυσε με άμεσο, εύστοχο και κατανοητό τρόπο τις επιπτώσεις της δυσλειτουργικής επικοινωνίας μεταξύ εφήβων και ενηλίκων, ειδικότερα μέσα στο οικογενειακό πλαίσιο, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο προς μια αποτελεσματικότερη διαχείριση και αντιμετώπιση των δυσκολιών αυτού του αναπτυξιακού σταδίου.
.
Η κα. Ανδρεοπούλου απάντησε επίσης σε σχετικά ερωτήματα και απορίες που εκφράστηκαν από πολλούς γονείς, παροτρύνοντας τους στην υιοθέτηση λειτουργικότερων μοτίβων προσέγγισης των καθημερινών δυσκολιών και κρίσεων που αναπόφευκτα επιφέρει η εφηβεία.
.
Μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο κατέστη σαφές ότι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ενηλίκων και εφήβων απαιτεί υπομονή, αυτοέλεγχο και αυτολογοκρισία, ενεργητική ακρόαση, ενσυναίσθηση, αποδοχή της διαφορετικής άποψης και θέσης μα πρωτίστως προσπάθεια να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε με ειλικρίνεια και εντιμότητα ως γονείς τις δικές μας δυσκολίες και ελλείμματα ως ενήλικοι.
.
Προς διευκόλυνση όλων, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας εξασφάλισε έκπτωση στην αγορά του βιβλίου της κας Ανδρεοπούλου με τίτλο «Εφηβεία: Η Μεγάλη Έκρηξη» το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο «Γωνία», Ταξίαρχων 152.
.
Ευχαριστούμε θερμά την κα. Σοφία Ανδρεοπούλου για τον χρόνο αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές και εξαιρετικά καίριες προτροπές της σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί όλους τους γονείς εφήβων!
.
.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά όλους τους γονείς, φίλους, φορείς, εκπαιδευτικούς και ιδιαιτέρως τους Διευθυντές του 1ου και 2ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, κα. Ελένη Στεφανιδη και κ. Διονύση Βυθούλκα καθώς επίσης και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Δικαίο Νικολαράκο που παρέστησαν και στήριξαν την εκδήλωση μας.
.
Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Περάκη ο οποίος τίμησε και στήριξε με την παρουσία και συμμετοχή του την διοργάνωση του Συλλόγου μας!
.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Εκδόσεις Διόπτρα για την δωρεάν χορηγία των βιβλίων της κας Σοφίας Ανδρεοπούλου στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας!
.
Ελπίζουμε μετά από την ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση να βγήκαμε όλοι λίγο πιο σοφοί, δυνατοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ψυχραιμία τις όποιες δυσκολίες με τους εφήβου μας!
.
Το ΔΣ
.