Ολοκληρώθηκε η Έκθεση Ζωγραφικής & Λαογραφίας «Μνήμες Πόντου» του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ»

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης με θύμισες και αναμνήσεις, η Έκθεση Ζωγραφικής & Λαογραφίας «Μνήμες Πόντου» του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ». Πλημμύρισε η αίθουσα με εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.
..
Η Έκθεση είχε ξεκινήσει από τις 9 Φεβρουαρίου 2024 και μάλιστα τις τρεις πρώτες ημέρες με παράλληλες δράσεις (εισηγήσεις Λαογράφων, χορευτικά, θεατρικά, χορωδία, παρακαθ, κεράσματα κ.ά) και η λειτουργία της διήρκεσε μέχρι και 23 Φεβρουαρίου.
.
.
Κάθε πρωί δεχόταν οργανωμένες επισκέψεις από Κ.Α.Π.Η, Σχολεία, Σωματεία κ.ά και τα απογεύματα ήταν ανοιχτή για το κοινό.
.
Την τελευταία εβδομάδα την επισκέφτηκαν το 2ο, 5ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο, τα Λύκεια (1ο & 2ο) της πόλης μας και οργανωμένες ομάδες αδελφών σωματείων Βριλησσίων, Ένωσης Ποντίων Αιγάλεω, Ωρωπού.
.
.
Κατά την είσοδό τους στον χώρο της Έκθεσης αντηχούσαν επιφωνήματα εντυπωσιασμού και θαυμασμού. Οι μεγαλύτεροι θυμόντουσαν , οι μικρότεροι γνώριζαν….
.
Άνοιξε ένα μικρό παράθυρο στον πολιτισμό του Πόντου. Μια ζεστή γωνιά με αντικείμενα, φορεσιές, μουσικά όργανα ….. που όλα μύριζαν Πόντο.
.
Η Πρόεδρος κ. Σοφία Σαββίδου, τους καλωσόριζε, τους ξεναγούσε και στην συνέχεια με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού και αφήγηση ξεδίπλωνε κάθε πτυχή της ιστορίας των προγόνων της.
.
Οι επισκέπτες άκουγαν, ρωτούσαν, ζωγράφισαν και παρακολούθησαν και την ταινία μικρού μήκους του Συλλόγου «Τη Πόντου οι Αντάρτες» με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή.
.
.
Μετά από δύο ώρες ξενάγησης στο Σύλλογο αποχωρούσαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και πολλές γνώσεις για τον ιστορικό Πόντο.
.
Κεράστηκαν και δόθηκαν σ’ όλους σελιδοδείκτες «Μνήμες Πόντου», για να μην κοπεί ποτέ το νήμα της Παράδοσης.
.
Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος