Ανοικτή επιστολή κατοίκων προς Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο, για το θέμα χρήσης του κτηρίου του ΟΤΕ στην Μεγ. Αλεξάνδρου

Γράφαμε προ ημερών πως το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται διάφορες εργασίες στο κτήριο του ΟΤΕ, επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι εργασίες κίνησαν το ενδιαφέρον των γύρω κατοίκων, περί της μελλοντικής του χρήσης.

Πληροφορηθήκαμε πως ενδεχομένως στο κτήριο να στεγαστεί υπηρεσία  του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που θα αφορά τις διαδικασίες χορήγησης ή ανανέωσης αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών.

Κάτοικοι σχετικά με το θέμα και τις πληροφορίες τους, συνέταξαν επιστολή με την οποία εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην δημιουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας στον Δήμο μας και συγκεντρώνουν υπογραφές.

Την επιστολή δημοσιεύσαμε προ τριών ημερών.

Εκπρόσωπος των κατοίκων επικοινώνησε με την εφημερίδα μας και μας ζήτησε να επαναδημοσιεύσουμε το κείμενο με τις υπογραφές, συμπληρώνοντας πως η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και πως συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Αγία Βαρβάρα 14/2/2024

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Είναι γνωστό ότι για αρκετά χρόνια ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας εθεωρείτο μία υποβαθμισμένη περιοχή των δυτικών προαστείων της Αττικής.

Με πολλή δουλειά από τις Δημοτικές Αρχές, αλλά και από τους δημότες – κατοίκους, η εικόνα άλλαξε και πλέον ο Δήμος και οι υπηρεσίες του έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία κοινότητα που η καθαριότητα κυριαρχεί τα πάρκα είναι περιποιημένα και οι πολίτες απολαμβάνουν  εκτός των άλλων την σιγουριά μιας Δημοτικής Αρχής που είναι έτοιμη να ακούσει και να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών της.

Λάβαμε την τιμή να επικοινωνήσουμε μαζί σας λόγω της είδησης που κυκλοφόρησε, ότι το κτίριο στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου 93, που φιλοξενούσε τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ, θα μετατραπεί σε κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών από τρίτες χώρες.

Έχοντας την εμπειρία από άλλα σημεία της Αττικής που έχουν δημιουργηθεί τέτοιες υπηρεσίες, θεωρούμε ότι, εάν αυτό ισχύει, η περιοχή θα υποβαθμιστεί πλήρως και θα καταστραφεί όλη η προσπάθεια που έχει γίνει για την αναβάθμισή της.

Αυτό δεν το υποστηρίζουμε, λόγω εξυπηρέτησης των πολιτών από τρίτες χώρες, αλλά αντιθέτως λόγω της μη ύπαρξης υποδομών για την δημιουργία τέτοιας υπηρεσίας.

Η αθρόα προσέλευση τους  από τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να αποκτήσουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση, θα τους υποχρεώσει να διανυκτερεύουν στους παρακείμενους χώρους πρασίνου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης (ισχύουσα κατάσταση σε άλλες τέτοιες υποδομές).

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι χώροι αυτοί να γίνουν αποτρεπτικοί για τους κατοίκους που τους έχουν μεγάλη ανάγκη.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα συμφωνήσει με την προοπτική δημιουργίας τέτοιας υπηρεσίας (εάν ισχύει η πληροφορία) και δεν θα επιτρέψει να καταστραφεί  η ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην δημιουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας στον Δήμο μας, στην γειτονιά μας, και θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχουν την ίδια άποψη με εμάς.

Παρακάτω οι υπογραφές των πολιτών:

ΕΠΩΝΥΜΟ          ΟΝΟΜΑ               ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ                                         ΥΠΟΓΡΑΦΗ