«Μπλόκο» ξανά στα ειρηνοδικεία – Κανένας πλειστηριασμός να ΜΗ πραγματοποιηθεί

timthumb

Κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά, εξ΄ αιτίας της αντίδρασης του κόσμου και του κινήματος κατά των πληστηριασμών λαϊκών κατοικιών.

Οι διαδηλωτές ακύρωσαν για δεύτερη φορά στον πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας στη Θεσσαλονίκη μετά από γενικευμένες συγκρούσεις με την αστυνομία. Η ΕΛ.ΑΣ. Δεν επέτρεπε την είσοδο στο κτίριο, παρά μόνο σε μικρό αριθμό των συγκεντρωμένων και μονάχα με την καταγραφή των στοιχείων τους, κάτι που δεν έγινε δεκτό και έτσι ακολούθησε ένταση. Για αρκετή ώρα οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο και συγκρούονταν μαζικά με διμοιρίες των ΜΑΤ. Την ίδια στιγμή μέσα στο κτίριο, άλλοι διαδηλωτές προσπαθούσαν να εισέλθουν στην αίθουσα και έτσι διεξάγονταν συγκρούσεις ταυτόχρονα εντός και εκτός του δικαστικού Μεγάρου.

Στο μεταξύ οι διώξεις ξεκίνησαν και στην Αθήνα με την προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε κατά γνωστών μελών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Ένταση, σημειώθηκε και στα ειρηνοδικεία Αθηνών, Περιστερίου και Ιλίου. Στο Περιστέρι ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 3 πλειστηριασμοί- μιας πρώτης κατοικίας και δύο καταστημάτων. Έξω από το Ειρηνοδικείο είχε συγκεντρωθεί κόσμος που δεν επέτρεψε την είσοδο των συμβολαιογράφων και έτσι η διαδικασία αναβλήθηκε.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας είχαν προγραμματισθεί να βγουν στο σφυρί τρεις πρώτες κατοικίες Και εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί.

Αξιοσημείωτο είναι πως το Δημόσιο προβαίνει σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμη και για 500 ευρώ.