Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση υπό τον τίτλο “Η Σολομώντεια λύση”, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11/02 η θεατρική παράσταση υπό τον τίτλο “Η Σολομώντεια λύση” του θίασου λαϊκού θεάτρου “MATICAPI” στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
.
Στη παράσταση κυριάρχησαν διαχρονικά μηνύματα όπως αυτό της αληθινής αγάπης, της ανιδιοτέλειας,της αλληλεγγύης και το δίκιο των πολλών ως μόνα αντίδοτα στην ματαιοδοξία και τον ατομικισμό.
.
Σε αυτή την πολύ καλή παράσταση τα μέλη της θεατρικής ομάδας, με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους και το κέφι τους ενθουσίασαν τους μικρούς μας φίλους και κέρδισαν το χειροκρότημά τους.
.
Ως ΔΣ θεωρούμε πως το θέατρο αποτελεί την κατεξοχήν κοινωνική τέχνη καθώς μπορεί και αλληλεπιδρά με το κοινό μέσω της απεικόνισης πραγματικών ή φανταστικών γεγονότων.
.
Τα θέατρα δεν υπάρχουν μόνο για την ψυχαγωγία των θεατών, αλλά αποτελούν και ένα τρόπο να εκτονωθούν οι ηθοποιοί,  να εκφραστούν και να μάθουν τους εαυτούς τους, αλλά και να μάθουμε, εμείς οι θεατές μαθήματα ζωής, που δεν θα μπορούσαμε να μάθουμε ίσως με άλλο τρόπο.
.
.
Επίσης, θεωρούμε πως η σχολική κοινότητα αλλά και η πολιτεία γενικότερα πρέπει να καλλιεργεί στους μαθητές ευαισθησίες, αξίες και πρότυπα αναγκαία για τη διαπαιδαγώγηση δημοκρατικών πολιτών. Ένα “σχολείο πολιτισμού” του μέλλοντος δεν πρέπει να αρκείται μόνο στο να διασφαλίζει ένα πλούσιο γνωστικό υπόβαθρο στους μαθητές του. Πρέπει να θέτει ως προτεραιότητα την πνευματική και πολιτιστική καλλιέργειά τους,δεδομένου ότι αυτή θα τους επιτρέψει να αφομοιώνουν δημιουργικά τις γνώσεις που αποκτούν,αλλά και να τις αξιοποιούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
.
Μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια θεατρική παράσταση όπως συνέβη άλλωστε, οι μαθητές διαμορφώνουν απόψεις και στάσεις ζωής, αποδέχονται την πολιτισμική ετερότητα αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη τους κι έρχονται σ’ επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και με τον πολιτισμό, στις ποικίλες εκφάνσεις του.
.
.
Στο σημείο αυτό, ως ΔΣ, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την έμπρακτη στήριξή σας σε οποιαδήποτε δράση κι αν έχουμε πραγματοποιήσει με πολύ αγάπη και μεράκι…. ως τώρα.
.
Σύλλογος Γονέων ΚΑΙ Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Σχολείου ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ