Έλλη Μαβίλη: “Η νέα ποιητική συλλογή της Λίτσας Καποπούλου “Εν ονόματι της Μούσας Ερατώς”, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής εντυπωσιάζει.

.
Απ’ όταν πάρεις στο χέρι σου αυτό το βιβλίο διαισθάνεσαι ότι κάτι έχει να σου πει.
.
Και δεν σε διαψεύδει.
.
Το προσεγμένο πρωτότυπο εξώφυλλο από την Βιβή Μαρκάτου σε φέρνει απέναντι στη θελκτική Μούσα Ερατώ, τη “Μούσα των Μουσών”, όπως την αποκαλεί η ποιήτρια στο ομότιτλο ποίημά της, που είναι έτοιμη να ακούσει κάθε αναστεναγμό της ψυχής μας και να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε το δικό μας ποίημα. Και τούτο, διότι κατά την ποιήτρια Λίτσα Καποπούλου, ο καθένας κρύβει μέσα του έναν ποιητή. Πρόκειται για μεγάλη αλήθεια, αφού, όπως η ίδια επισημαίνει στο Πρόλογό της, ποιητής σημαίνει δημιουργός και σε όλους ενυπάρχει η φλόγα της δημιουργίας. Γι αυτό και το βιβλίο αυτό αφιερώνεται σε όλους.
.
Στο οπισθόφυλλο παρατίθενται δύο στροφές από ποιήματα του βιβλίου τα οποία κατά την άποψή μου αξίζουν τον χαρακτηρισμό του γνωμικού.
.
Υψηλής αισθητικής επιλογή και ο εσωτερικός σχεδιασμός των σελίδων.
.
Τα ποιήματα είναι ταξινομημένα με αλφαβητική σειρά, που βοηθούν τον αναγνώστη να έχει εύκολα μπροστά του το ποίημα που τον εκφράζει. Υπάρχουν παντός είδους ποιήματα με τη σφραγίδα της δεξιοτεχνίας της Λίτσας Καποπούλου. Μακροσκελή, σύντομα, σε ελεύθερο στίχο, με ομοιοκαταληξία, χαϊκού, με απέραντη θεματολογία, με διάχυτο λυρισμό, έντονα συναισθήματα, πάθος, ρεαλισμό. Πως συμβιβάζονται όλα αυτά; Αυτό είναι το μυστικό της ποιήτριας, που πείθει και παροτρύνει όλους ώστε να αγαπήσουν, να προσέξουν την ποίηση και γιατί όχι να εκφραστούν μέσω αυτής.
.
Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πόσο είμαι ευτυχής, που ανήκω σ’ εκείνους, που πριν χρόνια συμβούλευαν τη μαθήτρια τότε Λίτσα Καποπούλου να ασχοληθεί και με τη συγγραφή.
.
Σ’ αυτό το βιβλίο καθένας βρίσκει ένα κομμάτι του εαυτού του, αυτό που θέλει και ίσως απαντήσεις.
.
Καλοτάξιδο κι αυτό το βιβλίο σου, αγαπητή Λίτσα, εν ονόματι της Μούσας Ερατώς.
.
Έλλη Μαβίλη
Εκπαιδευτικός”