Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αγίας Βαρβάρας: “2024: 50 χρόνια ανατέλλει ο ήλιος ο πράσινος”

.

Λίγες στιγμές έμειναν προτού υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, όπου μαζί της θα σημάνει η συμπλήρωση 50 ετών ζωής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. ΠΑ.ΣΟ.Κ., πράσινος ήλιος, σοσιαλισμός, Ανδρέας Παπανδρέου, ο λαός στην εξουσία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, Πρωτοβουλία των 6, αλληλεγγύη, αναδιανομή του πλούτου, πολυεπίπεδη ανάπτυξη, σωματεία, συνδικαλισμός, ΕΣΥ, ΑΣΕΠ, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, πράσινη ανάπτυξη, Καλλικράτης, Διαύγεια, Ανοιχτή Διακυβέρνηση, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έννοιες συνυφασμένες με το κόμμα μας, για το οποίο πάντοτε είμασταν και είμαστε περήφανοι, που αποτελούσαμε και αποτελούμε μέλη του.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, συνδημότες μου της Αγίας Βαρβάρας, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο κι αν βασανίστηκε στα εξαιρετικά δύσκολα χρόνια των μνημονίων δεν άλλαξε, δεν αλλοτριώθηκε, τουναντίον δικαιώθηκε σε όλες του τις επιλογές, τις πολιτικές, τις θυσίες, ακόμα και σήμερα δικαιώνεται. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, επέτυχε την εθνική συμφιλίωση και την αναδιανομή του πλούτου της χώρας, την παγκόσμια αναγνώριση της ηγετικής του ιδιοσυγκρασίας, ο Κώστας Σημίτης επέκτεινε την “ευρωπαϊκότητα” μας με την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ του ευρώ, ο Γιώργος Παπανδρέου διέσωσε τη χώρα, κρατώντας την όρθια από τη χρεοκοπία, παράλληλα προχώρησε σε πολυάριθμες μεταρρυθμίσεις, τα οφέλη των οποίων καρπωνόμαστε έως και σήμερα, ενώ η ηγετική του παρουσία, παραμένει μεγάλο κεφάλαιο και πρότυπο για την σοσιαλιστική δημοκρατία, εντός και εκτός συνόρων. Παραφωνίες, αστοχίες, λάθη, ναι υπήρξαν, τα τελευταία 15 χρόνια, που κάποιοι τα ονόμασαν ως το “τέλος της μεταπολίτευσης”, όμως το κίνημα που ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως μετά την πτώση της χούντας, δεν απώλεσε το DNA του, παραμένει το πιο δημοκρατικό χρώμα στην πολιτική ζωή της χώρας μας, το πιο εκσυγχρονιστικό, το πιο μεταρρυθμιστικό, ο ήλιος του φωτίζει και θα φωτίζει το δημοκρατικό μας πολίτευμα και θα αποτελλεί πάντοτε το ανάχωμα στις αναχρονιστικές και συντηρητικές πολιτικές, που επικρατούν στη χώρα μας, τρεφόμενες από λαϊκισμούς και ακροδεξιά,πολλάκις και πολλαπλώς,εξαπτέρυγα. Ζήσαμε τον κυνισμό των Τεμπών, όπου το επιτελικό κράτος της δεξιάς, ούτε συγγνώμη δε ζήτησε, παραιτούμενο δήθεν για ένα μήνα, ωσότου επανεκλεγεί εν μέσω απειλών και εκβιαστικών διλημμάτων, ενώ παράλληλα η κατάλυση του κράτους δικαίου με την αναβίωση των μαυρίκικων υποκλοπών, εξέθεσε παγκοσμίως και ακόμα εκθέτει την Ελλάδα. Την ίδια ώρα βέβαια, που η “και καλά” αριστερή φωνή των “αξέχναντων” συκοφαντών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατακρημνιζόνταν με κρότο, όπως με κρότο έφτιαξε πολιτικές καριέρες στις ψεκασμένες πλατείες της αγανάκτησης και των σκισμένων μνημονίων του “όχι, δηλαδή ναι” και του “με ένα νόμο κι ένα άρθρο”.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, ο αγώνας της επιστροφής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκεί που δικαιωματικά ανήκει, στην εξουσία, κορυφώνεται και θα κορυφώνεται, εισερχόμενοι στη δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του. Το υπόδειγμα του Χάρη Δούκα στην αυτοδιοίκηση της Αθήνας, μας γεμίζει με φλόγα κι ελπίδα. Το σταθερό όραμα, του κορυφαίου Λάμπρου Μίχου, σε τοπικό επίπεδο, μας οπλίζει με σιγουριά και σταθερότητα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιδίδεται ήδη σε ανένδοτο αγώνα, απ’άκρη σ’άκρη στην ελληνική επικράτεια, να επανέλθει ο ήλιος μας στη θέση του και σ’αυτό του τον αγώνα είμαστε όλοι στο πλάι του. Η κεντροαριστερά, πρέπει και πάλι να ενωθεί, να αναγεννηθεί μέσα από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και να νικήσει τους στρατηγούς ανέμους, τις απευθείας αναθέσεις, τις σακούλες με τα λεφτά, που πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και θα δίδονται στα funds, στους παρόχους ενέργειας, στους μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ, στους εκτροφείς της οπαδικής βίας, στους τραπεζίτες, στο επιτελικό κράτος-λάφυρο της δεξιάς μα και της αμερικανόφερτης πια “αριστεροδεξιάς” και βεβαίως στον εκάστοτε κομματικό στρατό.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες, συνδημότες και συνδημότισσες, σας εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία, πρόοδο, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, πίστη, υπομονή κι επιμονή, και πολύ προσωπική και συλλογική δουλειά, αφού…Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ.

Άρης Αναγνωστόπουλος

Γραμματέας Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αγίας Βαρβάρας

https://www.facebook.com/agiavarvara.pasok

.