Οι Αντιδήμαρχοι – Οι αρμοδιότητες – Αναβάθμιση Σωτηρόπουλου – Ίσως και όγδοος Αντιδήμαρχος…

.

Θέμα ημερών, ίσως και ωρών, είναι να ανακοινωθούν από το Δήμαρχο κ. Μίχο τα ονόματα των νέων Αντιδημάρχων της πόλης μας, οι οποίοι από επτά που ήταν έως σήμερα, υπάρχει η πιθανότητα να αυξηθούν σε οκτώ.

Οι αντιδήμαρχοι σήμερα στην πόλη μας είναι οι εξής: Βασιλάκος Θεόδωρος, Βασιλείου Χρήστος, Βουρλιώτης Νικόλαος, Ξανθόπουλος Παναγιώτης,  Πουλάκης Ιωάννης,  Σωτηρόπουλος Δημήτριος,  Φέγγη Αλεξάνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν πρόκειται να αντικατασταθεί κανένας από τους παλαιούς αντιδημάρχους, παρά μόνο ο κ. Ξανθόπουλος, ο οποίος δεν εκλέχτηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Πάντως έως ότου ανακοινωθούν επίσημα οι αντιδήμαρχοι, το τοπίο είναι ρευστό.

Τη θέση του κ. Ξανθόπουλου, πρόκειται να καλύψει η κ. Μαρσώνη Θεοδώρα, ενώ εάν υπάρξει τελικά όγδοη θέση αντιδημάρχου αυτή θα καλυφτεί από τον κ. Παναγιώτη Περάκη.

Μπορεί βέβαια να μην αλλάξουν οι αντιδήμαρχοι, αλλά θα υπάρξουν αλλαγές στις αρμοδιότητές τους.

Αναβαθμισμένος εμφανίζεται ο κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος ο οποίος θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος επί των οικονομικών, αλλά παράλληλα και Πρόεδρος της πανίσχυρης Δημοτικής Επιτροπής, αφού καταργούνται όλες οι άλλες επιτροπές, ενώ πλέον δεν θα είναι αρμόδιος επί των κήπων και πρασίνου της πόλης.

Ουσιαστικά ο κ. Σωτηρόπουλος, εάν αποδειχτούν ορθές οι πληροφορίες μας, θα είναι ένας από την τετράδα του πυρήνα της διοίκησης, η οποία αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον Γραμματέα του Δήμου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (Βασίλης Βόσσος) και τον ίδιον.

Για τη θέση του αρμόδιου της υπηρεσίας κήπων και πρασίνου, ακούγεται το όνομα του Χρήστου Βασιλείου, συν τις αρμοδιότητες που είχε και την προηγούμενη χρονιά, ενώ θα είναι εκείνος που θα αναπληρώνει το δήμαρχο, όποτε χρειάζεται.

Από τον κ. Γιάννη Πουλάκη, σύμφωνα με πληροφορίες μας αφαιρείται η αρμοδιότητα των τεχνικών συνεργείων, η οποία μεταβιβάζεται στον κ. Σάββα Σαββίδη με την ιδιότητα του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου και ο κ. Πουλάκης πλέον θα έχει την καθαριότητα της πόλης σαν κύρια απασχόλησή του, στην οποία συμπεριλαμβάνεται φυσικά και το θέμα της ανακύκλωσης, στο οποίο ο δήμος θα δώσει ιδιαίτερο βάρος.

Στις  αρμοδιότητες των υπόλοιπων αντιδημάρχων δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, αλλά όλα αυτά βασίζονται σε πληροφορίες της εφημερίδας μας.

Δεν απομένει παρά η επίσημη ανακοίνωση ονομάτων και αρμοδιοτήτων από τον δήμαρχο κ. Μίχο.